ebsik Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2789
Mint közel két hete bentlakó, néhány tapasztalat.

A lakás _nagyon_ zajos, ha nyitva van az ablak (lehel út), viszont _tényleg_ csendes, ha zárva. Most, hogy kezd körbeköltözni a szomszédság, jönnek a testhangok, de eddig egyáltalán nem találtam vészesnek az áthallást, sőt. Kajaszag-szivárgás sem volt, de az is igaz, hogy azért mostanában még inkább fúr-farag az ember, mintsem lakomát főz, így erről jövő időben nem tudok nyilatkozni.

A burkolás nagyjából rendben van, bár aki akar, ebben is találhat hibát: nem mindenütt sík az a sík, egy-két csempe megkopogtatva üresen kong és a kiállások körül is eléggé hányaveti munkát végeztek a szakemberek - de ezért nyilván nem vereti le az ember. Nekem a konyhai padlóburkolat és a falicsempe fugáját cserélték fel, de nem bánom, mert így sokkal jobb lett... :)

Arra készüljetek, hogy a finomtakarítás enyhén szólva is hagy maga után kívánnivalót (átvételkor a műszaki ellenőr úr is megjegyezte), költözés előtt másfél-két nap takarítás tuti kinéz mindenkinek.

A folyosón kb. 4 nap után kiégett egy csomó égő (ötből négy), de azóta kicserélték, és most újra lőn világosság. Az mondjuk totál jellemző kis hazánkra, hogy a B lépcsőház földszintjén a kapcsolóról a múlt héten lelopták a burkolatot és a billenő gombot (!!!) - mi a szart kezdett vele a tettes, arról fogalmam sincs, de egyszerűen nem hittem el, mikor láttam. Mindezt úgy, hogy "őrzés" van a ház előtt. "Őrzés." (A kapcsolót azóta kicserélték.) Javaslom mindenkinek maga után becsukni a folyosóajtót, mert az őrök, hát, roppant rémisztőek, de a hatékonyságuk megkérdőjelezhető.

Amúgy tényleg nincsenek nagy hibák, egy-egy karcos, nehezen záródó ajtó, ütődött keret, be nem állított fürdőszoba/wc-elszívás, csöpögő csap, ilyesmik. Az épker 3 hétre vállalta a javítást, de mivel a család otthon volt az átvétel után és be tudtak menni a mesteremberek, már másnap megcsináltak mindent :). Ma írtam alá a készre jelentést.

Jó a lakás, nekem kimondottan tetszik, eddig elégedett vagyok vele (bár a behúzókábelnek csúfolt, toldozott rézvezetékek rohadtul megizzasztottak, mikor a hangfalkábeleket húztuk be - de a lényeg, hogy csak sikerült).
Előzmény: Gmc78 (2787)