Erzsébeti Creative Commons License 2004.09.20 0 0 596

Gépek...

Az én tapasztalatom szerint nincs egyetlen gyártó sem amelyik gépeit egyöntetűen lehetne ajánlani!

Minden gyártónak van jó gépe, és van gagyi!

Példának okául:

szalagcsiszolóban nagyon tré dolgokat csinál a Bosch

de dekopírfűrészeket elég jól eltalálják.

Egykezes fúrógépből szintén nagyon gagyi a Bosch.

Ezért én nem mondanám azt, hogy egy adott márka minden tekintetben ajánlható.

Géptipusonként más gyártó gyártja a "legjobb" gépeket.

Egyébként a kompromisszum mentes (ilyen úgy sincs...:)) márka a Festo...

Igaz itt a kompromisszum az ár! míg egy adott szerszám "átlaggyártótól" mondjuk 40 000 ft addig Festool eszközből ez elérheti a 100 000-120 000 ft-ot is!! Nem elírás!

Gyalukésekről:

Én szívesen használom a cserélhető késes rendszert. Igaz, hogy 2X lehet használni kopásonként, de garantáltan keményfémötvözetből készülnek, míg az élezhető tipusok gyak gyorsacélból (HSS keménység) ami nem is lenne baj, de sajna a HM-es kések kb 5X tartósabbak... A cserénél viszont szintén a nem élezhető rendszer a gyorsabb. Nincs késbeállítás, mert mivel minden kés alapból egyforma, így az extrém eseteket elvetve nem kell beállítani semmit, hanem csak kicserélni (v. megfordítani) és kész.

Én írtam a gagyi behajtókat.

Hidd el, hogy nekem így a legköltséghatékonyabb! Nem használom speciális célokra (az itt olvasgató hobby-sok sem fogják), és teljes mértékben kielégíti a vállalkozásom igényeit.

Ezen gépek sajátosságai, hogy nagyon jól adagolható az "amper" ugyanis nem váltóáramú motorokról van szó, így semmi különleges kütyü nem kell ahhoz, hogy ez így működjön, magyarul a technológia miatt ilyen mind, még a gagyi is...Ja, és még a leállásuk is olyan "rögtön megállós" mindegyiknek.

Én elismerem azt, hogy vannak olyan feladatok amelyikekhez kellenek a "nem gagyi" behajtók.. én még nem futottam ezzel össze, de van az biztos.

Erzsébeti

Előzmény: mdk (582)