Kb 2 hete volt egy házibuli amin én is ott voltam. A buliról csak annyit, hogy iszonyat jó csajo voltak és sikerült iszonyat jól be is rugni. Még ott is aludtam a házigazdánál. (csaj) Készült videó. / Az ottalvásról nem:))) /
Gondoltam egyet és elkértem a kamerát a csajszlitól mondván, hogy megcsinálom dvd-re az anyagot. Ez egy jó tesztelési lehetőség volt számomra mivel mint régebben írtam, nem csináltam még ilyet. Jó a tapasztalat mert még kamera vásárlás előtt állok.
A lényeg, hogy ez egy digital-8 -as sony kamera volt. Sony DCR TRV-145.
Firewire-n összekötöttem a géppel és az ulead videostudio 8-al siman le is szedtem az anyagot. Mit mondjak, mar ekkor fulig ert a szam. Most lehet rohogni, hogy milyen aprosagnak orul az ember de hat mivel eloszor csinaltam igy nagy volt a sikerelmeny.
Ezutan jott az ulead szerkesztojevel egy pici effekt az elejere meg a vegere a majd a tmpegencoder-es konvertalas. Apropo tmpegnc. Emlegette par ember a Procoder-t. Tudna valaki segiteni megszerezni mert neten csak trial van.
Szerettem volna megszerezni a pinnacle studio-t de azt sem sikerult, igy neztem mast amivel menu-t tudok csinalni. Rabukkantam a DVD-lab -ra. Ez se free de van legalabb ezt full-ba megkaptam.
Photoshopban csinaltam egy hatteret, a dvdlabba betettem, ratettem az inditashoz a linkeket, es kesz is.
Megvan az elso dvd video amit en csinaltam. Bibiiiii:))
Rosszabb kepre szamitottam mint amit kaptam etol a digital8-as kameratol.
A neten ezt talaltam: Sensor Resolution 0.34 Megapixel.
Ezek szerint 340 000 pixeles lenne a CCD-je?
Ha igen akkor elfelejtem a 3CCD-s kamerat es nem veszek olyat mert egy 800 000 vagy 1 000 000 pixeles kamcsival is jo lesz a minoseg.
Kerdesek:
A dvd menuje a tv-n olyan mintha villogna. Lehet a tv szar amin epp neztem, de ha megsem akkor mi van?
Ez az anyag kb 45 perc es a dvd-n lett kb 3 giga. Nem 120 perc ferne ra? Egy 2 oras anyagot, hogy kell dvdre kitenni? Talan SVCD-kent?