Sziasztok!
Úgy elszomorított némely hozzászólás hogy csak az első 150.hsz-t olvastam el regisztráltam magam.
Egyszóval kérdezhettek tőlem is és a legjobb tudásom szerint válaszolok minden kérdésre cserébe majd én is kérdezek.
Egy két dolgot azért elmondok amiről az elején olvastam.
A lényeg hogy a BOSCH nak is vannak jó gépei nem kell leszólni mert vmije nem olyan mint másé.
Az asztalos ipari kisgépekben a MAKITA áll az élen.(véleményem szerint).
Én ipari géppekkel kapcsolatba tudok csak nyilatkozni mert azok állnak közel hozzám.(Dewalt, BOSCH,MAKITA,FESTOOL,METABO ezek közül főleg az első 3)
Na visszatérve a BOSCH hoz:Pl. nekem minden kisgépem MAKITA kivéve a gyalugépet mert az BOSCH. AZért döntöttem a BOSCH mellett mert több 10dkg val könnyebb. Ami viszont a MAKITA mellett állt hogy nem egyszer(vagyis 2x) használatos kései vannak hanem újra lehetett élezni.
A mobil körfűrészem pedig egy dewalt dw742 aminél nem kell jobb.
Ez mellett pedig azért döntötem a többivel ellentétbe mert .....nem gyártanak olyat.(tehát aminek lábai is vannak meg hosszirányú vágásra is tökéletesen megfelel.)
Vki irta hogy gagyi behajtókat vesz.
Ehhez csak annyit fűznék hogy nem mind1 mennyire forog a tokmány mikor egy 3x10 es csavart hajtok be.
Ezzel azt akarom mondani hogy a gagyi gépek mechanikája elég hamar elkopik és a gomb enyhe nyomásra már nem érzékeny és így hirtelen indul és nem érezzük a határt ahol meg kell állni.Persze egy 4x50 es csavar behajtására szinte tökéletesen megfelel.Nem használtam még gagyi behajtót de úgy hallottam hogy az akkumlátor hamarabb megy tönkre mint gépek belseje.(persze gondolomnem minden esetbe.
Na mind1 ezt élőbe jobb volna elmagyarázni de aki csinálja az tudja miről beszélek.
Volt vmi fúró megvezető fémről:ebbe csak azt nem értem miért fémet kell használni a fúró megvezetésére. Ez még fémfúró esetébe is elég drasztikus megoldás ráadásul itt fafúróról volt szó.
De lehet vmit nem jól értelmeztem.:F
Nem akartam senkit kioktatni ezzel a hsz.-szal de nekem ezek jöttek le.