Intelligencs emberek gyűltek itt össze.
Te agyvérzésben fogsz kinyúlni, de én nem kívánom neked, csak azt hiszem.
Arról, hogy ütnél-vernél, egy kollégám története jutott eszembe.
Még középiskolai buli volt, a srácok a vécében dohányoztak. Ő is bement, de csak pisilni és zavarta a füst. Neki is ilyen választékos szókincse van, mint neked és ilyen stílusban oktatta ki a többieket. Erre egy elvetemült dohányzó azt merészelte mondani, hogy "Ha nem tetszik, pisilj az udvaron Pubikám". Erre a hős akkorát behúzott neki, hogy a srác bedöntötte a vécéajtót és beverte a fogát a csészébe, és ki is tört az egyik foga.
Többen hallgattuk ezt a történetet, dohányosok, nem dohányzók vegyesen, de mindenki ledöbbent. Elmondtuk neki, hogy amit csinált az garázdaság és szomorú, hogy nem csak el meri mesélni a bunkóságát, de még büszke is rá.
Törvény szerint akár priusza is lehetne ezért, mert súlyos sérülést okozott és lehetett volna még rosszabb, ha szerencsétlenül veri be a fejét. Mindezt egy igen apró szabálysértés váltotta ki belőle (tiltott helyen dohányzás), amit ráadásul önbíráskodással rendezett.
Te is verekedni akarsz, vagy verekszel is, a dohányosoktól pedig elvárod, hogy a törvényt minden körülmények között tartsák be.
Én egyébként nem gyújtok rá tiltott helyen igen ritka esetek kivételével.
Például Varsóba 3 óra repülővel. Sokszor 3 és fél óra is eltelik a be- és kiszállás között. És a varsói reptéren mindenhol tilos a dohányzás. Sokszor eltelik egy óra, mire megkapom a csomagom és kijutok a reptérről. Ilyenkor el szoktam szívni egy cigit a vécében. Ilyen helyeken feltétlenül ki kellene jelölni dohányzó helyeket, mert hiába toleránsak és törvénytisztelők a dohányosok, de a toleranciának is vannak határai.