méltatlan Creative Commons License 2004.09.19 0 0 279

Jó estét!

Amet, néhányszor el kellett olvasnom, amit írtál, de még így is elég zavaros számomra. Homályos!

Azt írtad, hogy "... és ha pokol felé fordul szellemében, akkor azok gondolatai hatnak rá, és abból gondolkozik. Ez a kisértés. A pokolbann lévők sem tudják ilyenkor, hogy az embernél vannak, mert ha tudnák, megszállnák, mint a föntebb említett Gadarénust."  Jézus nyilván nem fordult a pokol felé, mégis megkísértetett. Azonkívül mi a pokol?!

Mi utal arra, hogy "csak" lélekben volt a pusztában?! Miért mondta volna Sátán, hogy változtassa a követ kenyérré, hacsak lélekben volt ott, nemde azért, mert Jézus bőjtölt, és már éhes volt?

Az angyalok azután szolgáltak neki, miután az ördög elhagyá. (Máté 4:11)

Azt írod: "Jézus lélekben (lélek által vitetett) volt a pusztában (pokolban), ...", mi mutatja, hogy a puszta a pokol? Ezekszerint Jézus negyven napig a pokolban volt?!

Az írásodból az derül ki hogy szerinted Sátán nem egy személy, hanem sok. Azt is írod, hogy "Ez a betű szerinti értelem, értelem nélkül!", de azt a bizonyos egy-et szó szerint veszed, holott a Biblia világosan rámutat, hogy nem szó szerint kell azt venni! lsd. 255. hozzászolás.

A "Kinek fizetett a megváltó?" kérdésemre nem találtam meg a választ az általad megadott 4088-as hozzászolásodban. Isten kinyitotta számunkra a kaput, de nekünk kell bemenni rajta. Ebben egyetértünk. De én ennél konkrétabb választ vártam. Egyszerű kérdésre egyszerű választ.

Én úgy gondolom, nemcsak Sátán személyét illetően vannak zavarok, eltérések, hanem sok alapvető dologban. Mindenesetre jobban örülnék, ha a válaszaid konkrétabbak lennének.

Előzmény: Amet (277)