szilva
2004.09.17
|
|
0 0
1782
|
Sajnos ezen már túl vagyok, sőt. A TV-t kibontottam, kicsit körbenéztem benne, látható sérülés nincs azon a környéken. Egy átcímkézett TDA4601-es van a tápegységben (telefonos segítséget kértem ismerős TV-szerelőtől, a baj, hogy ő 200km-re van innen), annak az áramkörében volt 2db 100uF-os elkó, azok kiszáradása okoz állítólag ilyen nemindulásos gondokat, ezeket kicseréltem, de továbbra is semmi:( A bejövő körön lévő diódák, nagyteljesítményű ellenállások, a biztosíték, a főkapcsoló mind jónak tűnik ellenállásmérős vizsgálat után, ha a hálózatba bedugom a készüléket, az egyenirányított nagyfesz megjelenik a nagy pufferelkón (érintésvédelmi okokból mást az áramkörökben egyelőre nem mertem mérni).
A BU508A-n így beépítve nem mindent tudtam megmérni, mert a BE körön van egy kis értékű (100ohm körüli) ellenállás, de mondjuk a CE oldal mérés szerint jó, és a BE sem zárlatos. Nem tudom,. érdemes-e kitermelni a kapcsolótranyót esetleg az IC-t, ehhez már ilyenekben tapasztaltabb ember kellene. Esetleg ha tudtok ilyet javasolni (XXI. ker előnyben), akkor azt szívesen veszem.
|
Előzmény: csab_1HD1 (1781)
|
|