Szia Amet!
"Ezzel azt is világosan kifejti, hogy Ő és az Atya egy személy!"
Amet, elolvastad a 255-ös hozzászólást? Azt kéri Jézus, hogy az emberek "egyek legyenek, mint mi", az az Ő és az Atya.
Miként legyenek egyek? >> Szeressétek egymást... (ne csak szavakkal)
Vagy azt gondolod, hogy az üdvözült emberek a mennyben összeolvadnak egy "személlyé"? Ezt az egy személytelen önvalóban való felolvadást nem a Biblia tanítja, hanem a hindu vallás. A Biblia szerint az emberek az örök életben is munkálkodni, építeni fognak, nem lesznek "egybe gyúrva".
"A mindenható Isten meg tudta tenni, hogy míg emberként élt, fenntartotta a mindenséget."
"Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is (azt mondja én is!) munkálkodom." (Jn. 5:17)
Jézus külön választja: addig, amíg ő lent a földön munkálkodik, addig az Atya a mennyekből továbbra is irányítja a világmindenséget.
Kihez imádkozott Jézus? Kitől kapott választ, és megerősítést? >> Mt. 3:17; Mt. 17:5; Jn 12:28
Nagyon szomorú, hogy képmutatónak fested le azzal Jézust, hogy Ő önmagához fohászkodott, és önmagát erősítette és dicsőítette meg.
"Felele Jézus: Ha én dicsőítem magamat, az én dicsőségem semmi: az én Atyám az, a ki dicsőít engem..." (Jn. 8:54)
"Most az én lelkem háborog; és mit mondjak? Atyám, ments meg engem ettől az órától. De azért jutottam ez órára. Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet! Szózat jöve azért az égből: Meg is dicsőítettem, és újra megdicsőítem. A sokaság azért, a mely ott állt és hallotta vala, azt mondá, hogy mennydörgött; mások mondának: Angyal szólt néki." (Jn. 12:27-29)