radio100jozsi Creative Commons License 2004.09.15 0 0 4817

Jól írod.

Tavaly nyáron Mezőcsátra Miskolctól busszal mentem, a 9:00-ás IC-vel mentem le Pestről, de Mikolcra érve (már Hatvantól) egy jókora felhőszakadásba kerültem, na meg a Tiszaitól a Búza térre 22 percem volt átjutni, így 800ft-os Taxi számlámba kerűlt a dolog.

Visszafelé már volt 1 órám a Zemplém IC-hez (akkor még csak vasárnap járt 17:00-kor), így a Búza téren szétnéztem, de az 1-es busz nem akkorinban jött, így átmentem a villamoshoz, de MKV jegyet sehol nem tudtam venni, így bliceltem, amit meg 1000- ft bánta.

Így idén már úgy hoztam össze, hogy végig vonattal mennyek, és jó is volt, mert még soha nem mentem tömegközlekedésel háztól házig 4,5 óra alatt ezen az úton, aminek a jó 80-as vonalcsoporti menetrend is hála, a pontos vonatoknak és csatlakozásoknak ( 11 perc csatlakozás Miskolcon az ICR-re), valamint így oda- visza 1.o. ICR-el utazhattam, ha már lúd, legyen kövér:-)))

Jó, most jönne, hogy Nyékládházán csak pár percre áll meg a vonattól a busz, és a csatlakozás is elég jó, de őszintén ki a franc akar ezekkel a mai heringes gyorsokkal utazni Miskolc felé.

Erről csak az jut az eszembe, szintén tavalyról, amikor a hugom reggel csörög a Keletiből, hogy ő ezzel a mocskos, tömegnyomoros vonattal (8:00-ás Keletiből S.újhelyre) nem fog utazni, és a 9:00-ás IC-vel jön majd.

Tehát a megoldás, az IC áljon meg Nyékládházán... 

Előzmény: DJ. Bakter (4815)