SpinyNorman Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1412

Ezerrel visszhangosítva van, hogy a hangkitartással ne legyen probléma, másrészt nagyon durván ki vannak igazítva a hangjai pro tools-szal, bárki hallhatja a felvételeken. Azt hiszem, Rióban még nem így nyomta, de a "Chinese Democracy World Tour" másfél hónapja alatt végig nem a valódi hangját hallottuk. Szerintem rosszul énekli a régi számokat, mert gyakrolatilag nincs semmi mély a hangjában, olyan, mintha egyfolytában egy oktávval magasabban lenne. Én szerettem Axlnek azt a reszelős hangját, amit a Sympathy-ban vagy az Ain't it fun?-ban nyomott, persze a varjúkárogást nem, ami olykor volt koncerten. Plusz szerintem erőnlétileg is messze van régi önmagától (nem mondom, hogy dundi, mert Rio után lefogyott), gyakran kifullad, elfogy a hangja. Ugyanakkor a The Blues vagy a Madagascar énektémája nagyon jó, ezt meg a régi Axlnek nem tudta volna elénekelni. Az új Axl-hang leginkább a Live like a suicide-korszak élő felvételeit idézi, de annál technikailag most jobb. De ha kijön a CD, remélem, főleg az új dalokat játsszák majd és akkor nem lesz baj.

A zenekar szerintem nem játssza jól a régi számok nagyobbik részét. Egyrészt nekem hiányzik belőle a lélek, másrészt meg nem tanulták meg jól/rosszul variálták meg őket. A November Rain pl. tönkrevágja Finck, akit én egyébként sem értek, hogy került a zenekarba, mivel ilyen pontatlanul játszó gitáros kevés van a szakmában (szvsz már a NIN-nek is ő volt a leggyengébb pontja). Buckethead nagy varázsló volt, ezen nem vitázom, de a KOHD-t elbénázza, a Nightrainnek csak a outro szólója jó, az első nagyon nem, a YCBM-on fantáziátlan durva kamut nyom... Brain, habár szerintem a GN'R valaha volt legjobb dobosa technikailag, és ez a CD-n bizonyára ki is jön majd, de pl. a SCOM-t és a YCBM-t nem játssza jól, sorolhatnám... Stinson, Fortus rendben van, Pittman jórészt unplugged, Dizzy meg Dizzy.

A továbbiakra: valóban számomra is érthetetlen, hogy a lemezcég hogyan hagyhatta, hogy idáig húzódjon ez a cirkusz. Ugyan most legalább annyira valószínűnek tűnik, hogy 2005 elején kijön a CD, mint anno 2001-ben és 2002-ben volt a megjelenés, de még mindig semmi sem biztos.

Szerintem nem adhattak volna ki EP-t, mert kkor mindenki szidta volna őket, hogy 10+ év alatt 5 számot adnak ki, hol a lemez?!

A Madagascart nem tudom elképzelni bukásként, de a 2 perces speech-fesztivál miatt nem játszották volna a tévék és a rádiók. Nagyon jó szám, de BH szólója iszonyú unalmas, pedig nagyon tehetséges gitáros.

A jogi dolgok szerintem csak Axl pszichéjét kezdték ki, ennyiben hátráltatták az albumot. A perek jó részét ráadásul ő kezdeményezte.

Az extra trackekhez szerintem nem kell a régi tagok engedélye, mivel ha a Zombie Apocalypse fel tudta dolgozni a WTTJ-t, akkor bárki bármit megtehet a számokkal. Ráadásul szerintem nem a 10 AFD-szám kerülne a CD mellé(?), mert Axl azt mondta, azok külön jelennek majd meg, 12 számként (lemarad a You're Crazy és az Anything Goes, felkerül a YCBM és a Patience).

Egyébként ezt a hosszú várakozást már csak úgy tudnám Axlnek megbocsátani, ha egyrsézt marha jó lemezeket ad majd ki, másrészt pedig 4 év alatt legalább 3 albumo megjelentet. Egy zseniális albumért, még ha az a zenetörténet eddigi legnagyobb alkotása is (ami persze szubjektív dolog), nem éri meg várni 13+ évet.

Előzmény: Alexrose72 (1409)