Inkább úgy finomítanám, hogy a kétszer annyiba kerülő kamerával nem lesz kétszer olyan jó a kép, de még másfélszer sem. No persze, az sem teljesen objektív, hogy kinek hányszoros "jobbságot" jelent valamekkora javulás :))
Szerintem egy gyengébb (nem gyenge!) képességű kamera plusz egy nagyon jó "házi studió" jobb összeállítás, mint egy nagyon jó kamera plusz "primitív, egyszerű, gagyi" utófeldolgozó eszközök.
Persze, ha van rá pénz / megszerezhető a szoftver, akkor mindenből a legjobbat kell megvenni/megszerezni :)) (Nem a legdrágábbat!)
A sok megapixelről meg személy szerint az a véleményem, hogy - bizonyos fokig - parasztvakítás. Elsősorban a kamkorder fényképkészítési képességét javítja. Ugyanis akár a PAL, akár az NTSC szabványban gondolkodunk, a sorfelbontás kb. 750 sor. Namármost egy 800.000 pixeles CCD esetén a felbontás kb. 1024*768 képpontnak felel meg, ez pedig már eleve jobb, mint amit a TV "le tud vetíteni".
Viszont amennyivel drágább a sokmegapixeles kamkorder, annyiért egy sokkal jobb képességű digitális kompakt gépet lehet venni...
Száz szónak is egy a vége: mindenki saját igényei és lehetőségei szerint válasszon :))
Senkit nem akarok sem rábeszélni semmire, sem lebeszélni semmiről. ;) Én elégedett vagyok a "kis" Panával ;)