Mar leirtam de en a HC40-HC85-GS120 kozott vacillaltam. A HC85 hamar kiesett a merete es az ara miatt (igaz a nagy lcd telleg jo viszont fenykepezogep funkciokra nekem nem kell, ahhoz eleg komoly aparatom van, mas elonyet meg nem nagyon lattam). Igy maradt a GS120 vs HC40.
A hc40-en van mindenfele bemenet ami a panan nincs (a panan csak dv in van, a hc40-en van av bemenet). A pana lcd kijelzojenek a kontrasztja jobb, viszont a sony-e erintokepernyos (ami nekem nagyon bejon), valoszinuleg ennek a foliaja veszi le kicsit a kontrasztot. A pana mmc/sd kartyas ami szerencsesebb mint a sony ms (nekem van mar sd kartyas eszkozom es kartyam is). A sony valamivel kisebb mint a pana az alakja is kicsit mas. A pana gombja szerintem igen buta helyen vannak. Kepminosegrol nem tudok nyilatkozni csak a sonyt ismerem :) de ez megfelel. A pana 3ccd-s de beleposzintu felbontassal ami epp akkora mint a tv-kep (3x540kpixel a sony 1x1Mpixel). Igy nem tom mennyivel romlik a kep bekapcsolt stabilizatornal (mivel ezek elektronikus stabilizatorosok ami valahogy ahhoz hasonlatos mint amikor egy ablakot mozgatunk a kepen, itt a pananal nincsenek tartalekok, de a gyakorlatban nem tudom hisz panat nem probaltam csak a boltban). Szoftver a sonynal a hasznalhatatlan kategoria a pana talan jobb bar illuzioim nincsenek. A neten probaltam utanaolvasgatni de nem sok van az adatokon kivul. Lentebb volt par link, le lehet tolteni mindket gep hasznalati utmutatojat (angol nyelven mindenkeppen). A sonyn van tartozek sin, night shot funkcio, a keresoje allithato dioptrias, kihuzhato, es szines, van kulso mikrofon es lanc csatlakozo.
Termeszetesen az ár is sokat szamitott mert a sony-t nagyon jo aron tudtam beszerezni.
Ennek ellenere nem tudok az aron es az av bemenetn kivul mondani olyan komolyabb dolgot mondani amelyik eldontene a dillemat. Vegul ezt valasztottuk es eddig jo (kiveve ezt az xp-s bugot de az biztos hogy +oldhato), de valoszinuleg a panaval is ugyanigy meg lennek elegedve:)))
Ja EW-ben mindket gep kiprobalhato kezbefoghato, megnyomkodhato a kepuk megnezheto (mar amennyire mesterseges vilagitasnal egy 30cm-es dévu tv-n latszik).