Hat a szivas a kovetkezo, [WinXP Hun (sp-nelkul)]:
Konfig egy standard NEC OHCI firewire kartya, xp altal felismerve, mas hardwerrel tokeletesen mukodik.
Felinstallaztam a videocamhoz kapott cd-t (progik + usb driver stb).
Kamera bedug usb, megy minden, van kep is (persze xar mert csak usb 1). Veteleztem dv kabelt. Bedug, xp felismer automatice telepiti a Sony DV camera nevu drivert. Ezek utan a Sajatgep-ben alul megjelenik a cucc. Duplat kattintva az inicializalas utan megjelenik a firewire streaming preview kepe. Hurra!
Aztan eltellik 15mp es megakad, kesz se kep se hang...:(((
Ujrainicializalas hatasara aszongya, hogy egy masik alkalmazas fogja a cuccot. Ujra kihuz-visszadug (vagy driver update utan) felismeri a cumot es ujabb 5-15mp-ig muxik.
(Termeszetesen ugyanigy mukodik a video editalo progikban is, pl: pinacle, mivel ezek is ugyanezt a streaminget olvassak.)
Netet felturom, s latom hogy sokaknak van ilyen problemajuk, de megoldas nincs ra csak tippeket adank. Sony oldalakon semmi info. Microsoft support oldalakon irogatnak ilyesmi hibakat, nosza toltsunk sp-ket. Van egy ket direkte patch de semmi hatas. Ezutan sp1a, semmi javulas, majd sp2 de szinten semmi (sp2-ben kifejezetten irjak hogy van egy csomo firewire javitas, de sp2 eddig csak angol verzioju xp-hez van, egyebkent 270MB es nincs darabolva... *).
Nezegetem a tippeket, van tobb is. Pl videokartya bitmelyseg csokkentes, ez nem hat. Aztan javasoljak (asszem a sony cd altal feltett) directx9 visszalepteteset 8.2-re, ezt nem probaztam. Viszont irja egy csoka hogy neki w2k-ban ment a cucc xp-ben meg nem.
Fogtam felraktam en is egy sima magyar w2k-t egy masik particiora. S lass csodat mindenfele hokuszpokusz meg sp nelkul megy tokeletesen! Igaz eddig csak a beolvasast probaltam de az muxik. Viszont itt nem sony driver hanem ms dv cam driver van fent (ez persze xp-n nem letezik).
Jelenleg igy ket installaciom van egy xp a mindennapokra egy w2k a videora.
Persze ha valaki tudna megoldast annak orulnek:)))
*Ha jot akartok akkor sp2-t nem rakjatok fel mert tele van egy csomo hulyeseggel, raadasul automatice leallithatalanul tolt mindenfele updatekat maganak a netrol, hiaba van kikapcsolva minden ilyen xar. Persze minden boot utan figyelmeztet hogy kikapcsoltam az automatizmusait. A shutdown 3x-or annyi ideig tart mert a beepitett tuzfal buzeral valamit (igaz ezt is kikapcsoltam de ot ez nem zavarja...)