Sziasztok Lakótársak!
Csak most találtuk meg ezt a fórumot, pedig ha az elejétől látogatom lehet, hogy sokkal könnyebb lett volna a dolgunk és lehet, hogy tudtunk volna segíteni másoknak.
A kálváriánkat nem írom le teljesen mert arra nem lenne elég egy 200 oldalas füzet sem, csak néhány dolgot említenék meg. Mi ketten a barátnőmmel vettünk a CP-ben lakást és ahogy meghirdették azonnal berobogtunk, le is foglaltunk egy szép és igéretes lakást. Benne voltunk az első 20-ban, akik vásároltak itt kéglit.
Nálunk eleinte nem a CP-vel voltak bajok, hanem a bankkal, nevezetesen az FHB-val. Azért onnan vettünk fel hitelt mert mikor mi vásároltunk a MKB még semmit sem tudott a dolgaikról és elég bénának tűntek, na gondoltuk megyünk máshová. Hát nem volt jó választás....... folyamatosan szivattak a bankban... küldözgettek mindenféle papírért, amikor beszereztük, akkor meg kiderült, hogy nem is kellett volna. Az adásvételi szerződést is sokszor kellet módosítani miattuk, de szerencsére a CP ügyvéd Úr partner volt ebben... rá egy rossz szót sem tudok mondani.
Mikor megvolt a hitel meg a szerződés és az első részletek átutalódtak kicsit megnyugodtunk, azt hittük már semmi sem történhet, de történt. Pl.: az első kivitelező kirugása, csúszások, a perrel történő fenyegetés az előző kivitelező részéről stb.
Amikor ezek is elhárultak jött az ÉP-KER, na ez tette be a kaput.... 3-szor rendeltek be csempét kiválasztani de mikor bementünk a megbeszélt ídőre csak értetlenül álltak előttünk és nem értették mit keresünk ott, állítólag mindenkit lemondtak.... de ezt 3-szor játszották el.
Amikor végre bejutottunk kiválasztani az anyagokat jött az újabb horror... a választható csempék és egyéb felszerelések árai....... rettentő volt... máshol feleakkora árak vannak. De mindegy mindent kiválasztottunk volt benne egy kis plussz is.
A konyhába a falra 10x10 es csempe a bejárati ajtó elé nem parketta hanem alap padlólap stb.... Miután felhívtak egyeztetésre derült ki, hogy az alap csempét az ajtó elé a parketta helyére 3 m2 területre 30 ezerért rakják le... dobtam egy hátast.... inkább lemondtam.
Teltek múltak a hónapok, tologatták az ídőpontot az átadásra... nem mertünk még nyaralni sem elmenni nehogy akkor kelljen intézni a bankot. Aztán szeptemberben meguntuk és elmentünk egy hétre pihenni.. ekkor jött az újabb hidegzuhany felhívtak, hogy amit megrendeltük csempét a konyhába felárasat a falra nem azt rakták fel hanem a padlólapot a FALRA?...... mondtam megnézem és ha nem túl rossz akkor inkább maradjon.. nehogy ezzel húzodjon el a költözés. Megnéztük.... hát érdekesen néz ki de már belefáradtam a veszekedésbe... majd én kijavítom....maradjon. Persze megígérték, hogy az árát visszaadják... hát ajánlom is.
De költözésről szó sem esett.
Majd telefonálgatásunkra közölték 13-án átadás.... ezt 7 én...mikor a banknak 10 nap az átutalás... és ők is egy csomó papírt kértek amiket be kellett szerezni.
Na akkor megint módosítás.... de ekkor már sík ideg voltam végén 21-e lett, hogy legyen mindenre ídő. Egyébként a papír amit ők küldtek a költözésről 9 én érkezett.
A szerződésben egyébként 14 nap van, hogy ők ennyivel előbb értesítenek a költözésről... erről ennyit.
Most itt tartunk de már félek az átadástól, hogy vajon mit találnak ott ki már megint.
Dr Tomi