Már láttam is klipet. Szerintem aranyos benne! :-)))
Ha volt már ez a riport, akkor bocsi!
Exkluzív interjú Bryan Adams-szel új albumáról
2004.08.13. 20:57
A Universal Music kiadó jóvoltából egy exkluzív interjút olvashatunk Bryan Adams-szel, akinek szeptember 20-n jelenik meg új, Room Service című albuma.
Hat év telt el az utolsó albumod óta. Mitől függ, hogy mikor rukkolsz elő egy új lemezzel?
-Ha már elegendő dal gyűlt össze. Mostanában rengeteget írtam és csak akkor vettem észre, hogy összegyűlt egy albumnyi, amikor egymás után meghallgattam a felvett számokat.
- Hogy jutott eszedbe, hogy különböző szállodákban vegyél fel dalokat?
-Először pusztán időtöltésnek szántam, mert meguntam, hogy csak üljek a szobában és várjak az esti koncertig. A hangmérnökömmel összeállítottunk egy ministúdiót és elkezdtünk dolgozni. Ha meghallgatod a számokat, egyáltalán nem fogod észrevenni, hogy hol vettük fel őket, nagyon jól szólnak.
- Minden hangszert szállodában vettetek fel?
- Nem, az alapokat és a dobot a vancouveri The Warehouse Studio-ban vettük fel.
-Volt olyan, hogy reggel felébredtél és nem tudtad, hogy hol vagy?
-Előfordult, igen. Néha nem találom a dolgaimat, mivel nincs megszokott helyük.
-Turné közben is tudsz dalszövegeket írni?
-Persze, nem okoz nehézséget. Sőt hatással van rám egy-egy új hely, sok ötletet merítek új élményekből.
-Van kedvenc szállodád?
-Nem, nincsen, mindig van egy aktuális kedvenc. Most épp az, amelyikben internet kapcsolat volt a szobában.
-Beszéljünk egy kicsit a dalokról. Az East Side Story egy New York-i élményedet dolgozza fel...
-Igen. Képzeld el, hogy egy kávézóban ülsz és hirtelen megpillantasz egy lányt, aki örökre megváltoztatja az életedet. Utánaszaladsz, de ő épp felszáll egy buszra anélkül, hogy beszélni tudtál volna vele.
- This Side Of Paradise az utazásról szól..
-Mindenki tudja, milyen érzés utasnak lenni, utazni valahova. Azt az érzést próbáltam visszaadni, amikor gyerekként ülsz valaki mellett a kocsiban, és nem tudod befolyásolni, hogy hova visznek, milyen sebességgel.
- Mit takar a Not Romeo, Not Juliet cím?
- A dal két elveszett lélekről szól, két emberről, akik nem ismerik be, hogy szerelmesek egymásba, pedig valójában azok. Saját maguk állnak a boldogságuk útjába.
-A balladák vagy a rockosabb dalok állnak közelebb a szívedhez?
-Mindkettő én vagyok, nem tudnék választani. Mindkettőhöz megfelelő hangulat kell. Az új albumon is vannak lassabb és pörgősebb számok.
-Melyik az első kislemezdal az albumról?
-Az Open Road. Az a vicces, hogy ezt a számot vettük fel utoljára. Maga a dal az optimizmusról szól, az utazás, az autók egy-egy metafora. Mindenki maga dönti el, merre induljon az életben. Az a szép benne, hogy rengeteg lehetőség közül közül választhatunk, rajtunk áll, melyik úton indulunk el.
-Úgy érzed, hogy az új album hűen tükrözi Bryan Adams-et 2004-ben?
-Igen. Ez a lehető legjobb anyag, amit csak csinálhattam.