Hi emberek!
Egy ideje olvasgatom a digitális kamerákkal foglalkozó részeket mert szeretnék venni egy kamerát. Az igazság az, hogy eddig nekem még 1 se volt de párat már használtam 1-2 alkalommal. Persze akkor még nem tudtam(nem is erdekelt), hogy épp vhs vagy minidv esetleg 1 vagy 3 ccd-s kamerát tartok a kezemben.
Kicsit szeretném összefoglalni mi jött le nekem a fórum olvasgatásából ahhoz ,hogy egy olyan kamerám legyen ami sokáig kiszolgál és ne kelljen rövidesen lecserélnem a minősége vagy épp technikai lamaradása miatt. Persze el lehetne szállni egy pár milcsis kamera irányába de azt senki sem akarja(gondolom).
Amit eddig kivettem az olvasottakból:
-Mini-dv kamerát kell vennem (a jövőben ez lesz az elterjedtebb)
-Minimum 800 000 pixeles legyen
-3 CCD kéne
-Képstabilizátor is kellene
-Optikai zoom a lényeges, tehát az legyen a lehető legnagyobb, a digitális zoom másodrendű
-Felvétel átvitel mindenképp firewire-n
Első kérdésem az lenne a nálam sokkal jobban értőkhöz, hogy jól látom-e miket kell figyelembe vennem a választásnál.
Hmm-hmm, szóval nehéz a választás. Az árak ilyesmi gépeknél már nem a 100ezer HuF-ot súrolják hanem jóval fentebb.
Egy ideje nagyon szemezgetek a Panasonic NV-GS200-al.
Olvastam érvet-ellenérvet de mégsem tudok dönteni. Voltam elektroworld, Mediamarkt stb. -ben de ilyet még véletlen se láttam, szóval a kipróbálás ugrott.
Itthon húzós ára van. Fotomarket.hu -n 399 990 Ft. Nomatica-n 298 700 Ft.
Ami árban nekem MAX beleferne az a nomaticás ár.
Van itt olyan aki rendelt már onnan? Leírná a tapasztalatait? (rendelés, fizetés, szállítás)
Ja és, hogy képben legyetek mire is lenne használva. Mindenre. Ebbe bele lehet érteni egy családi bulit vagy egy szalonnasütést, esetleg egy esküvőt vagy épp legénybúcsút. A lényeg, hogy a felvett anyag mind dvd-n, mind vhs-en visszanézve a lehető legjobb minőséget adja.
Remélem lesz olyan ember akinek kedve van ezt a hosszúra sikeredett hozzászólásomat végigolvasni és adni pár jó tanácsot mert eléggé bizonytalan vagyok a választásban.