Udvozlet mindenkinek.
Ma voltam Dacia Logan tesztvezetesen, leirom nehany szoban a tapasztalataimat:
1. nagyobb mint a Thalia. Pontos mereteket nem tudok mondani, de elso latasra feltunik a merete. Nem menedkes az auto teteje, igy a 183cm magassagommal is kenyelmesen ultem hatul-szelen (meg volt a fejem folott vagy 10cm). Szelteben is nagyobb hatul. A csomagtarto 510L, a pakkolhatosaga jobb mint a Thaliae, mivel a csomagtarto fedel magasabb. Az auto hatso fele -utasok nelkul- meglepoen magas.
2. a design olyan amilyen, ez szubiektiv dolog. 6 ev atrozsdasodas elleni garancia van. A belso anyagok hasonlitanak a Thaliaehoz, kicsivel tobb muanyag, kevesebb szovet.
3. az 1,6, a Megene 1-bol erkezett, csak 8 szelepes motorral felszerelt valtozatot vezettem. Papir szerint 90LE, de nem ereztem erosebbnek mint az 1,4/8v Thaliamat. A masik motorizalas az 1,4/8v, valamint kovetkezik az 1,5dci
A legolcsobb valtozat 5700Euro, a legdragabb 8000Euro (afa beszamitva). A legdragabb valtozatban van 2 legzsak, ABS, 4 elektromos ablak, CD lejetszo.
Itt Romaniaban nagyon negativ hatassal lesz a Thaliak ertekere foleg, hogy 180Euro fejeben az 1,5 ev garanciat megduplazzak. Eddig ugy becsultem, hogy ~7000Eurot er az en majdnem 2 eves Thaliam (9000 volt ujan). Most senki nem fog ennyit fizetni erte, ha 7300-er meg lehet vasarolni az ugyanolyan motorizalasu, ugyanolyan felszereltsegu 3 ev garanciaval biro Logant.
A meglepetes talan ott jon, hogy a nep fejeben meg mindig az van, hogy Daciat vasarolunk, olyan amilyen, de olcso a fenntartasa. Ugy erzem a Logan is olyanamilyen, de a fenntartast Renault mercevel merik.
UI: "Olyanamilyen"1: ugyanaz a megoldas van a kuplungnal -dio+villa- amirol tudjuk, hogy egy szegyenfoltja a Renaultnak.