Matt Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1931
...szóval leszálltunk Székesfehérváron, hogy felfedezzük a város éjszakai életét. Teljesen idegenbe mentünk, senki sem járt még ott korábban, azt sem tudtuk hol vagyunk, de azt tudtuk, hogy vagy így, vagy úgy, de jól fogjuk érezni magunkat. Kellett valaki, aki irányt mutat. Egy nő. Egy helyi erő. Kerítettünk hamar, és ők vezettek bennünket. A városban (állítólag) három helyre érdemes "figyelni": A Fregattra, a Westre, és még egyre ami egy picit alteros, és a neve nem jut az eszembe.

Mi idő hiányában, mivel már éjfél körül jártunk nem jártuk körbe mindet, csak egyet:

FREGATT - SZÉKESFEHÉRVÁR

Úgy értünk oda, hogy azt az utasítást kaptuk: keressünk egy helyet, ahol sokan vannak, és sok taxi van. (hoppá, ugye nem egy sznob hely?) De nem az. Jó nagy tornáca van, (vagy ez a szó nem illik ide?) ahol tényleg sokan voltak. Csupa fa minden, ez nagyon tetszett. Nem hiperszupermodern díszletek vannak műanyag dolgokkal, stb, hanem csupa fa minden. A beugró 500 forint, de hogy a nőknek fizetni kell-e, abban nem vagyok biztos. Mert sokan vannak bent. Rengetegen. Egyedül. Az átlagéletkoruk 17-19 között van, így 30 körülieknek nem javaslom, de huszas éveik elején járó fiataloknak kifejezetten javasolt a hely felkeresése. Bent nagy volt a tömeg, igazi diszkózene szólt, de hogy a DJ hol volt, azt sajnos nem sikerült megfejtenem, de ez lehet, hogy az én hibám.
A zene kifejezetten populáris. Inkább slágerek, sok magyar nótával. Volt egy blokk, ami kísértetiesen hasonlított a Juventus mix 5-höz. Utána feka zene, a végén pedig pumpálós zenét hallhatott a kb. 300 fős kellően megmozgatott közönség. A tánctéren férni sem lehetett, a körülötte lévő asztalok megteltek táncoló csajokkal, a bárpult előtt is emberek, szóval volt tömegnyomor, de a hangulat feledtette.
De Pest is eszembe jutott, mikor észrevettem a HVCS-ket. (Helyi Vagány Csávó) A kicsiny fővárosunkban már unalomig ismert kopaszok. Viszont jóval kevesebb van belőlük, mint a Rióban, és egyáltalán nem balhésak. Az egyik piáját ki is öntöttem véletlenül, de zokszó nélkül tűrte. Lehet hogy azért, rögtön kapott helyette egy másikat... :))

Az árak: A vodka akciós volt, így kb. 280 forintot fizettem egy vodka-narancsért (0,5-2dl) rostos naranccsal. Sörök bőséges választékban, és a csapolt Dreherért sem fizettem 300 forintnál többet. A többit nem tudom.

Nem mondom hogy ez a hely mindig ilyen, de elsőre nagyon-nagyon tetszett. Teljesen már mint a pesti szórakozóhelyek, az emberek közvetlenebbek, az árak alacsonyabbak, stb.

A Déliből kb. 1 óra vonattal.