Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.11 0 0 491

Hayloft bácsi issza a kapuccsínót mert a melanzsot nem mindenhol ismerik, érdekes dolgokat szoktak hozni helyette. Itthon sose.

Forrró csoki:

Mivel az egész európai forróitalkultúrának ez vol az alapja*, nagy tisztelője vagyok. Sajnos itthon nagyon ritka az igazi, forró, sűrű, tiszta kakaóból készült csoki. Németek tudják az igazságot, de a meditteránban is hozzá lehet jutni. Az igazi az, ami nincs agyoncukrozva, vagy egyáltalán, érezni az igazi kakaóízt (ajánlott irodalom: Jorge Amado - arany gyümölcsök földje) és semmi mást. Anno németországban vettem ilyen igazi csokinakvalót, az csudálatos volt. 2-3 órával a fogyasztás után még kakaóillat volt az arcüregemben :)) Amit most vettem, az ilyen cukrozott izé, de ez sem rossz, csak nem az a főzős, igazi.

Tipp: sűrű forró csoki iddogálása közben tessenek alaposan pörkölt kávészemet rágcsálni... nyamm!

*a csoki volt az oka, hogy az európai asztali ezüstneműben megjelentek az ébenfa és elefántcsont fogók és fülek valamint az asztali melegentartók. A csoki és kávéfogyasztás elterjedése alapos változást okozott az asztalneműkben. Ennyi előnye bizonyosan volt a felfedezéseknek/gyarmatosításnak

Előzmény: kókusztigris (487)