A Sony HC85, Panasonic GS120 kerdeshez:
En a ket gep kozul a Panasonic-ot tartom jobbnak a speckok alapjan.
Mondom ezt annak ellenere, hogy egy 2 Mp DCR-TRV75 -om van elotte egy DCR-TRV40 volt de azt elloptak. Imadom a kameramat es ha az ember megtanulja a dolgait nagyon jo gep.
Amit en fontosnak tartok a kamkordereknel az az optika, CCD meret (es szamuk), a felhasznaloi funkciok es a
manualis beallitasok lehetosege.
+Ugy lattam mindket kamera nagyon jo objektivet tartalmaz. A Sony ugyan nem a magasabb kategoriaknal
latott Sonnar obj. hanem a Tessart tette ebbe , ennek a kepet meg nem lattam, az enyemben Sonnar van.
+ A 3 CCD nagy elony. Az en gepemnel gyakran kell az expoziciobol visszavenni min. fel fenyertekkel azert, mert beeg a piros csatorna. Ez egy 3 CCD gepnel sokkal jobban kezelheto.
+A Sony CCD je kb ugyanakkora mint a Panasonic 1 CCD-je. (1/6") Vagyis a 3 CCD kameraknal emlegetett nagyobb zaj keves fenynel ezen ket kamera kozott nem jelent kulonbseget - sot.
+ Manualis beallitasok: Az en ket Sony kameramon mindent(!) az LCD touch-screen moduljan kell es kellett beallitani.Ez nem elony, hanem hatrany. Felvetel kozben modositani barmit (pl bekapcsolni a Fadert) szinte lehetetlen anelkul, hogy be -ne mozduljon. A Sony kamkordereknel meg a legdragabbak kozott is jellemzo, hogy
az expoziciokorrekciot egy +/- skalaval lehet allitani fel ertek lepesekkel. Ugy lattam a Panasonic lehetove teszi
az Irisz es a zarido allitasat. Ez sokkal jobb.
+ Amit meg kellene nezni a Pana -nal az optikai kepst. hianya.