WAndrew Creative Commons License 2004.09.10 0 0 250

Szia.

Megnéztem a linket. így első ránézésre a meglátásom:

Azt írja a tulaj, hogy majdnem gyári állapot. Hát ez így is van. Ránézésre egy első generációs kaszni, mert az elején a hűtőrács, illetve a csomagtartólecsukó krómkar kisebb, mint a második generációson. Belül csontkormány van, a régebbi típusú a kardánbox is.De hiányoznak róla az elefántfülek, ujabb fajta a visszapillantója,  a duda sem az eredeti helyén van (a hűtő elött egy rúdon), minek a hűtőn az olajhűtő? Ja, és én még a sebességváltót hiányolom a belső térből :)) (biztosan megvan neki, csak én nem látom a képen).

Mondjuk ez mind nem lényeges, a családi 115-ösünk is öszvér már.

A lényeg a karosszéria és a motor! :) A gépen egyépként eléggé egyben van a gép.

Kérdezted a főbb rohadási helyeket. Amiket említettél, azonkívül: első kerékjárat találkozási helye a küszöbbel, külső, belső küszöb, ajtók alja, bár szerintem ez minden régebbi autóra igaz, motortérben: az említett doblemez teteje, az ablaktörlőmotor fölötti tűzfalrész, meg vele átellenesen, tűzfal és doblemez találkozása. Egyébként a tűzfalat a motortérben egy hangszigetelőlemez "védi", de sajnos eléggé tartja a nedvességet, és ezért szokott berohadni mögötte. Jellemző még, ahol a motoráztető és a szélvédő között beszívja a levegőt, ott a "doboz" alja kirohad, és így befolyik az esővíz az utastérbe.

Érdemes benézni a szőnyegek alá is, az is nagyon jól tartja a nedvességet.

gy69 által említett szőnyeg szigetelés kérdésében, az én véleményem egy kicsit eltér: Az kétségtelen, hogy hangszigetel, viszont egy kis pénzráfordítással ki lehet cserélni a fenéklemez vonalát is követő gumiszerű anyag tetején lévő szönyeget (a szőnyeg tulajdonképpen 2 rétegből áll: felsőréteg egy padlószőnyeg,alsó réteg ez a gumis cucc). A hangszigetelés nem csak ebből áll. a fenéklemez alján eredetileg bitumenes szigetelő van lefektetve. A belső küszöbön lévő kárpit ugyanebből a padlószőnyeganyagból van, viszont ez is jól tartja a nedvességet, képes alatta berohadni a fém, mivel általában ragasztva van rá a kárpit. Hangszigetelés szempontját itt nem ismerem, mert a mi kocsinkból ez hiányzik :)))

Ha kárpitról van szó ,akkor a szőnyegnél fontosabbnak tartom, hogy az armatúra ne legyen töredezett, mert azt nem nagyon lehet pótolni. (amennyiben ez kárpitnak minősül.)

Most egyszerre ennyi jutott eszembe...

Üdv. WAndrew

Előzmény: te_o (249)