laMancha Creative Commons License 2004.09.09 0 0 990

Az én sztorim:

Természetesen kiváltottam az E111-et, de miután elolvastam a feltételeket, nem igazán dobott fel. (Pl.: Ez a magyar nyelven írt dokumentum nem jogosít semmire. Ha megérkezel, akkor be kell menni egy egészségügyi hivatalba, ahol érvényesítik ezt a papírt, erre kapsz egy másikat - már görögül - és azzal mehetsz orvoshoz. Legalábbis mi ezt így tudtuk.)

Mivel eddig minden utunkra, így az ideire is kötöttünk utasbiztosítást. Eddig nem történt semmi baj, de úgy voltam vele, hogy "több is veszett Mohácsnál", ennyit megér a nyugalom.

Aztán az idén szükség volt rá. A lányaim kaptak egy hatalmas napszúrást rögtön az első napon. Este elvittük őket az orvoshoz. Megvizsálta és írt fel gyógyszert. Nem kellett fizetnem a vizsgálatért, csak elkérte a biztosítást,és azt mondta, hogy az ő és az én biztosítóm majd egymás közt lerendezi.

A gyógyszertárban ugyan ki kellett fizetnem az 5 eurót, de hazaérkezésünk után a biztosító korrekten megtérítette ezt az összeget. Hozzáteszem: nem azért adtam be káresemény bejelentőt, mert annyira szükségem volna az 5 euróra, de gondoltam, kipróbálom...

A biztosító teljesen korrekt volt.

Hogy mi lett volna akkor, ha csak az E111-em lett volna? Nem tudom.

laMancha

Előzmény: feketefelho (987)