Kedves Amet,
Tudtommal a Krisztus jelentése Felkent. Tudtommal nem mondta azt soha, hogy Én küldtem magam, hogy eljöjjek, és megmentselek titeket. Tehát valaki küldte. Küldte, és Felkente az Atya, hogy teljesítse akaratát.
Ezekkel az összevágott igékkel bocsáss meg, de éppen belepróbálsz magyarázni valamit Jézus beszédeibe, amit nem mondott. Jézus bár példabeszédekben beszélt sokszor, ennyire nem lehet szimbólikus. Ha Ő azt mondta, hogy van Atya, hiszen beszél róla, akkor van. Ha Ő azt mondja, hogy van Vigasztaló, vagyis Szent Szellem, akkor van. Legalábbis, ha te hiszel abban, hogy a Biblia igaz. Az, hogy nehezen lehet felfogni, hogy Isten megjelenhet három személyiségben is nem jelenti azt, hogy a Szent Háromság nem igaz. Igaz, mert Jézus kijelentette, hiszen nem azt mondta, hogy kereszteljetek az én nevemben, hanem azt mondta kereszteljetek az Atya, a Fiú, és a Szent Lélek nevében. Mindhárman egyek, és Ő Isten.
Személyes véleményem az, hogyha te tisztelni szeretnéd Jézust, akkor fogadd el beszédét, fogadd el amit kijelentett az Atyáról, és a Szent Szellemről, és saját Magáról. Ne szimbolizáld agyon, ne vágdoss ki belőle, vedd komolyan.
Tisztelettel, sz_solt