szerintem az ÉB jobban megcsinált film. a Gohatto-ban sokminden nem volt kibontva, ami egyrészt lehet jó, de másrészt nem tett jót a filmnek. egyébként irodalmi mű alapján készült, jó lenne ismerni a könyvet, úgy jobban össze lehetne hasonlítani. némi logikátlanság is jellemzi, a végén azt a példázatot a mai napig nem értem, hogyan kapcsolódik a főszereplőkhöz.
Matsuda-nak nem volt igazán jól kibontva a szerepe és a párbeszédei (ez is bűne a filmnek), de a figurát maximálisan hozta, sőt túl is teljesítette, egyszerre volt gyönyörű, isteni, démoni és gyermeki. persze ez mind a szokásos japános visszafogottsággal. szerintem egyedül az ő érdeme, hogy a film mégis sikeres lett mindenhol a világban. már ebben megmutatkozott, hogy fajsúlyos egyéniség (pedig csak 16 éves volt még).
egy következő mozifilmjében (Blue Spring - Aoi Haru) hasonlóan erős, hatalmaskodó
egyéniséget játszik, egy romlott, brutális iskolai bandavezért, aki rettegésben tartja a tanárait és gyengébb iskolatársait. nagyon jó film, és itt is az ő alakítása a film nagy erőssége.
úgy látszik ezek a hatalmi szerepek jól fekszenek neki...
szerintem csodálatos a fiú, sokra fogja még vinni.
itt van róla egy tüneményes bébi kép, lehet úgy 12-13 éves:

kedvenc blue springes képem:

ez pedig a 9 Souls-ból: