lsr Creative Commons License 2004.09.06 0 0 238

Szia Amet!

Ezt a hozzászólást azért írtam, mert választ szeretnék kapni a neked feltett megválaszolatlan kérdéseimre.

Nem értelek. Csak írsz tovább, mintha nem is történt volna semmi. Azt fejtegettem, igékkel alátámasztva, hogy nem biblikusak a hozzászólásod egyes részei. Számodra nem fontos az, hogy a Bibliából vett gondolatokat a Bibliával teljesen, és megkérdőjelezhetetlenül alá is lehessen támasztani?

Biztos vagy abban, hogy szavaid megállnak Isten előtt is? Semmi kétely nincs benned? Saját gondolataimban, bibliaértelmezésemben mindig kételkedem valamennyire. Szerintem egy ember sem tévedhetetlen, csak az Isten. Aki pedig tévedhetetlennek gondolja magát és eltorzítja az Isten üzenetét, azoknak ezt üzeni az Úr:

"Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra; És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből..." (Jel. 22:18-19)

Ha azt mondom valakinek, hogy ezt vagy azt mondja ezzel vagy azzal az Isten, akkor sokszor eszembe jut ez az ige, és gyorsan hozzá is teszem a mondandómhoz, hogy "ez az én személyes véleményem, és a Bibliából ellenőrizze le, hogy én nem e tévedek, merthogy az könnyen megeshet". Most is erre buzdítok mindenkit, és a jövőre tekintve is.

Ha odaírnád gondolataidhoz, hogy a te megközelítésed a saját véleményed, és nem az egyetlen valóban Isten által rendelt értelme e dolgoknak, akkor nem bizonygatnám tovább, hogy mit is ír a Biblia a hozzászólásaidról, és elfogadnám a te egyedi hozzáállásodként... De biblikusnak is elfogadom a hozzászólásaidat, ha minden kételyt eloszlatsz igei bizonyítással.

Ha biblikusnak gondolod írásaid minden részét, akkor kérlek konkrét igékkel (és ne homályos kapcsolásokkal) cáfold meg idevágó hozzászólásaimat, ha viszont nem így gondolod, akkor kérlek, jelezd azt is, mert keresem a békességet és az egyetértést veled is.

"Akik magát az Istent se engednék be a róla elnevezett gyülekezetekbe. Melldöngetve mutogatják magukat, mint akik után menni kellene közben annyira rossz a szemük hogy az egy Igaz Istent háromnak látják."

Ha a Bibliából bebizonyítom neked, hogy a Szentháromság 3 különböző isteni személy, akkor hajlandó vagy belátni tévedésedet?

Előzmény: Amet (236)