Andromedus Creative Commons License 2004.09.05 0 0 31

Szia!

Nekem is pont 9 éves az uszim és ugyanilyen fogkő problémánk van. Én már 2x leszedettem a fogköveit, sajnos már foghúzásunk is volt... őt is altatta az állatorvos, de szerencsére semmi komplikáció nem volt ébredésnél. Második alkalommal olyan altatóinjekciót kapott, amihez jár egy ún. ébresztőinjekció, és már ébren vittük haza. Utána kába volt és kóválygott, de semmilyen komolyabb baja nem volt. Sajnos a fogkő hihetetlenül gyorsan újraképződött a fogain, pedig rendszeresen kap DentaRask-ot is. Van egy ún. Doggyfrice fogkőoldó tabletta (az állatorvosnál, ill. nálunk a kutyakozmetikusnál is lehet kapni), de sajnos az én kutyám nagyon válogatós és nem nagyon eszi meg. Esetleg próbáljátok meg azt.

Mi alapján jelentette ki az állatorvos, hogy kockázatos az altatás? Csak a kora alapján?

Egyébként tizensok évig is elélnek a kis, jól karbantartott kutyusok :) A munkahelyemen az egyik takarítónőnek most halt meg az uszija 19 éves korában. Biztos befolyásolja az is, hogy hányszor volt vemhes meg ilyesmi. Nem tudom, hogy a tiéd fiú v. lány, mert a fiúknál ugye ez nem érdekes :)

Előzmény: molly200 (30)