VChris Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1737

Multidezo:

Érveim a Sony mellett:

• képminősége nagyon jó
  • sötétben is jó, de mint minden kameránál természetesen kicsit zajosabb a képe, de nem vészes
  • teljes sötétségre ott az infrakamera, ami nagyon-nagyon jó, sokkal jobb, mint a szerintem szemfényvesztés color-nigthshot, ami állítólag színesben vesz fel sötétben. Na az olyan is, legalábbis amit erről hallottam. Sötétben az infránál nincs is jobb. De egyébként meg valóban az esetek alig pár százalékában filmez az ember sötétben, általában normális fényviszonyok mellett, ott a Sony nagyon jó
  • Infolithium akku, azaz kiírja a hátralévő akkuidőt, ezt hasonló árú kategóriatársai nem tudják, és rettenetesen hasznos dolog
  • érintőképernyő, ami nagyon gyors, hatékony átlátható menüvezérlést tesz lehetővé
  • az érintőképernyőből kifolyólag spotmeter és spotfocus funkciók, ami azt jelenti, hogy ráböksz az LCD egy pontra, és arra rögzítetten fókuszál, illetve fényt mér, ami nagyon hasznos lehet pl. ha mondjuk egy templom belsejében filmezel. Ha ilyenkor mozgatod a kamerát, és a képbe bejön egy ablak, akkor a többi rész elsötétül. Ha ilyenkor a spotmeter-rel ráméred a fényt a falra pl., akkor rögzíti az expozíciós időt, és a kamera mozgatásánál nincs elsötétülés, kivilágosodás. Ez is nagyon hasznos és jó dolog
  • nagyon jó a képstabilizátora
  • a 10-szeres optikai zoom szerintem mindenre elég, amire hétköznapi videózásban szükség lehet. Én még eddig sohasem hiányoltam, hogy nincs több zoom

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Szerintem a Sony nagyon jó vétel az árához képest.

VChris

Előzmény: Multidezo (1732)