CSerfa Creative Commons License 2004.09.02 0 0 472

Kedves sz solt!

Márpedig, kedves sz solt, aki a Bibliát mondogatja, hogy azt hiszi, az bizony mutassa is meg a hitét cselekedeteiből. Pl. egy kis hegyet, vagy dombot mozgathatna, meg egyebek. Ugye, benne van a Bibliában? Nem varázskönyv a Biblia, és attól tartok, te kevered a megvallásokat a hit beszédével. Ha mondod, hiszed, ami a Bibliában van, mutasd is meg, ne bontsd fel (legalább Jézus beszédét)! De képtelen vagy hinni, csak szeretnéd, csak részeket hihetsz belőle (ne is tagadd, mert a hit is csak rész szeriont van).

Amíg kevered, miben hiszel igazán, és mit mondasz csak, hogy hiszel, addig nem fogsz engem érteni (bizony, addig hazudsz szerintem, meg ne bántódj!)

Ám könnyen lehet, hogy te is Isten hamis tanúja leszel-vagy, mert olyan dolgokat is mondasz "hittel", amit csak szeretnél. És én láttam, a többség hazudik, olyan dolgokat állít, melyek nem igazak. Hamis tanúságot tesznek Istenről, és magukról.

Az ilyenek nem szeretik Istent, hanem gyűlölik, Isten a hamisságot gyűlöli.

Akik pedig az ő nevében szólnak, és nem is Ő adta a szólnivalót, akik az Ő nevében szólnak, és nem lesz meg, rosszabbak a gyilkosoknál, mert utóbbiaknak van-lehet mentsége, de a hamis prófétáknak nem.

Amiket kérdesz tőlem, igen sokat írtam ezekről. Semmi kedvem újra és újra felírogatni minden újért a régi dolgokat. Ha téged érdekel, ki a felebarát, kit kell szeretni, kit nem kell, stb., keress rá ezekre, hozd fel ezeket, és vitasd azt, ami ezekben a topicokban kialakult. Ha ilyen rest maradsz, azt találom vélni, te csak vitatkozásokban szenvedsz, nem is keresed igazán mások érveit. Vagy annyira önző vagy, hogy csak magadra nézve, támad egy gondolatod, és nosza, de te senkire nem is vagy kíváncsi.

De barátom, ez nem cset, ez fórum. Itt kereshetők a hozzászólások, a témák, és már mondtam neked, ezekről vastagon ment itt vita. Ha tehát téged érdekel a dolog, akkor olvasd is el, ha nem, lásd, nekem semmi kedvem a régit újra és újra leírogatni. Érveid, fordulataid meg eléggé begyakoroltak, ismerősek (én as kiképzést nyertem a Hgyben, 7 évig odajártam, és szentségtelensége miatt mentem el onnan vagy 8 éve.

Azt viszont megint csak mondom, hazudik, aki mindenkit szeret. Még Istent sem szereti! Nem kell a dicséreted, én egyáltalán nem tartom magam nagy tudásúnak, nagyon is sokszor léptem fel az ellen, ne állítsák az értelmet a szellem elé. Hogy te nagy tudásúnak gondolsz engem, azért van, mert esélyt sem adsz a szellemnek. A hitmozgalmárok kiképzástől, megvallásoktól, saját ügyességtől remélnek sikert, ha valaki eltalálja őket, egyből ügyesnek, nagy tudásúnak gondolják. És remélik, módszert nyernek, hogy ők is azok lehessenek. Stb.

Szerintem itt te vagy híján a szeretetnek, lásd, Jézus is, apostolai is akiket szerettek, ránéztek. Te meg csak idelököd a mondanivalódat, még ez a szeretetről való-egyenbeszéded is afféle komolytalan, tartalom nélküli dolog. Persze nem kívánlak megnyerni, nem is hinném, hogy te az én beszédemre vltoznál, vagy, hogy a lényeget beismernéd, nem is érted írtam. Csak a könnyed, felületes, ámde ítéletre, ítélgetésre kész embereket hamar elhajtom, vagy kiosztom. Hogy rövid legyek, a szeretet nem modorosság, és akárhogy is nézem, itt te vagy kevés szeretetből. Ezért írtam a kezdők még kevés szeretéről oly óvatosan, mert hitben még kezdőnek, erőtlennek gondollak, aki ráadásul rossz úton is jár. Az utad pedig azért rossz, mert én azt figyeltem meg, ha hazudik valaki, hogy Isten megadta neki, meg hazudik ajándékokat, azokat Istentől soha nem kapja meg. Való igaz, a hit a még nem látott dolgokról szól sok esetben, és vannak emberek, akik valóban hisznek, és hittel mondanak még nem látható dolgokat. De a többség csak majmolja őket, reméálve, Isten melléjük áll hamisságaiban, és amiket megvallanak, idővel igazság lesz. És nem, megmaradnak hamisságaikban, és kiégnek, vagy kidumálják maukat, vagy remélik, elfelejtik hamis beszédüket. De nem jó dolog IStenről hazudni! Nem jó dolog hitet hazudni! Nem jó dolog ajándékokat hazudni! Miért adné meg ISten, amit hazudtak? Akkor a hazugok jánának jobban! JObb a kevesen hű, az idővel sokat kaphat! Jobb a türelem, és ez van a szeretettel is, lassan nő az, de ha tiszta, mindennél többet ér.

Egy gondolkodnivalót azért adnék neked: Mit gondolsz, igazságos volt-e Pál, hogy Barnabást is otthagyta, mert az ragaszkodott az álhatatlan János Márkhoz?

Mert szerrintem Pálnak igaza volt, jól tette, és én sem félek elhatárolni magam olyanoktól, akik ragaszkodnak a rendetlenekhez, meg persze a rendetlenektől is. Nem véleteln, hogy nem vállaltam a közösséget a Hgyvel, és ezt semmi okom megbánni, elhagyni. Tudod, ha valaki eljutott valahova, maradjon meg abban, sőt, onnan lépjen tovább, ne forduljon vissza, mert akkor miképp követjeti Krisztust, (Nem a vétekről, hanem a meggyőződésről, hitről írok).

CSerfa

CSerfa

Előzmény: sz_solt (469)