ÁlomSzínház Creative Commons License 2004.09.01 0 0 11
Üdvözletem! Mint sokan mások én is hangszer vásárlása előtt állok. Olvasgattam a napokban ezt a topikot, s a szimpatikus hozzászólások miatt úgy éreztem, hogy én is tanácsot kérhetnék. A kérdésem töredékekben már megválaszolásra került, ám ezek alapján még újabbak merültek fel. Írva vagyon például, hogy mester billentyű vásárlása esetén szükséges még hangmodul beszerzése is, ami a hangzásért felelős. A mester billentyű állítólag csak jeleket küld, hangot nem. A kérdésem az lenne, hogy akkor mi a különbség egy Roland és egy Fatar billencs között? Tegyük fel, hogy paramétereik megegyeznek, s mindkettőt egy Kurzweil hangmodullal szólaltatom meg. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy nekem van sz. gépem, ebben van egy SB Live hangkártya, s esetleg érdemes lehet a mesterbillentyű helyett vennem egy midi billentyűt? Természetesen pénzem az nincs sok, de szeretnék minél jobb hangzást elérni. Ami tetszik a Live-ban, hogy soundfontok letöltésével nagyon szép hangokat lehet előcsalni (nekem is van Steinway zongora hangszínem). Audigy kártyatulajok pedig beszámolhatnának a valódi különbségekről a régi Live-hoz képest. Előre is köszi mindenkinek!