Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.08.31 0 0 417

Sazabadon:

A lényeg:Hit a Szent 3 -sánban , Jézusban mint messiásban , aki Isten 1szülött fia.

Aki szűztől született , meghalt a mi bűneinkért , eltemettetett , 3.napon feltámadt a halálból. Akit Isten megkoronázott , Felkent . Aki (mármint Jézus) itélni is fog.

"Értem én, mikor belső bizonyosságról beszélsz, nem is vallunk igazán mást, csak talán én inkább az vagyok, aki a Jakab levélben azt mondja, hogy mutasd a cselekedeteidből a hitedet. Ha már az alapján lesz az ítélet."

Ez aztán a korrekt levél (a tiéd). Ha hiszed , ha nem :1-et értek az itt idézett rész minden szavával. Sőt igen fontos a "cselekedet mérce" az én számomra is. Arra szerettem volna már régóta rávilágítani hogy: itt a vall.fil részen nem nagyon lehet a (10-15 -  500 levélből sem.) másik cselekedeteiről/ből teljes képet kapni a hitét illetően. Kivéve ha valami nagy eretnekséget ír pld.:nem kell megkeresztelkedni, egyél vért menyi belédfér , futtass lányokat , nincs is ördög ....stb.Ilyenkor 1-értelműen nem lehet keresztény testvérről beszélni. És vannak más durva eretnekségek is ami szintén kizáró okok.

De hála Istennek, itt a teológiai külömbségek nem olyan területet érintenek  ami az udvösség elvesztéséhez vagy eleve kizárásához vezetnek.

Ezért igen nagy könnyelműség valakiről olyat megállapítani amit csak konkrét cselekedet , sőt életvitel után lehet minden kétséget kizárólag fenntartani. Igen kevés az illető írásában található tévedésekből kiindulni. Még inkább gyenge lábakon áll  ha ez a megállapítás vita közben jön létre. 

és mi van ha az "én is  tévedhetek"  gondolat fel sem merül a vitapartnerekben. akkor kölcsönösen kiátkozzák , lesátánozzák és meggyűlölik 1mást. ( NA TALLTUNK IS 1 HATÁR ESETET .  ez az állapot elég veszélyes) 

A szivünket csak az Úr ismeri ÉS AZ ITÉLET MÉG NEM JÖTT EL.

Nem véletlenül írta Pál :

"Rám nézve pedig igen csekély dolog, hogy ti tőletek ítéltessem meg, vagy emberi ítéletnaptól; sőt magam sem ítélem meg magamat.aki ugyanis engem megítél az Úr az."

"

Azért idő előtt semmit se ítéljetek, míg el nem jő az Úr, a ki egyrészt világra hozza a sötétségnek titkait, másrészt megjelenti a szíveknek tanácsait; és akkor mindenkinek az Istentől lészen a dícsérete"

Ezért tartottam igen vakmerőnek 5-10 levél után -ami azok tartalmából meg sem állapítható- valakiről csak úgy "megállapítani "hogy : nemtestvér (tehát nem keresztény ), jellemtelen ...stb

Perezse rá lehet fogni a belső bizonyosságra - mint mondjuk Vfo esetében akiről már  többen kezdték érezni hogy gázos. Hogy Semseiről ne is beszéljünk.- de ez csak a kabaré kategóriájába sorolható.

A fórum nem alkalmas arra , hogy elégséges legyen az életvitel megállapítására. 

Ha 1 személyes kérdést megengedsz : meddig voltál Hgy-s.

Üdv .: Hán.

Előzmény: Domestos (414)