Idöközben visszaolvastam a korábbi hozzászólásokat, eszembe is juttatta a magyarokkal kapcsolatos idei görögországi nyaralásom negatív élményeit. Igazából szörfözés + pihenés miatt utaztam gyakorlatilag egymagam + néhány szörfös ember, akiket felszinesen ismertem. Bármerre jártam mind barátságos és vendégszeretö emberekkel találkoztam. A helyiek nagyon jó fej emberek, szinte mindegyik kezdeményez egy kis társalgást. Bárhol, bárkit, bármikor megszólítok, az tuti, hogy az az ember beszél olyan szinten angolul, vagy németül, hogy ott néhány percig jól elszórakoztatjuk egymást egy éppen akkor aktuális témán. A szállodában a legkülönfélébb helyröl érkezett turistákkal találkoztam, szintén bármelyikkel el lehetett kellemesen társalogni akár a szörfözésröl, akár a szélröl, vagy éppen arról, hogy ki hogyan érzi ott magát, ki hova szokott még utazni stb. Amikor jegyet vettünk a kompra, ott a mögöttünk állókkal dumálgattunk. Rámosolyogtam valakire, az visszamosolygott. Ha megnéztem egy nöt, az örült neki, hogy megnézik.
Magyarokkal a repülötéren, és a repülön találkoztam csak, mi ugyanis azonnal továbbáltunk onnan, ahova a repülö minket letett. A repülön mind az odaúton, mind visszaúton a mellettem ülö magyar egy szót nem volt hajlandó beszélgetni, elütve valamivel az útat. Hiába mosolyogtam rá bármelyik nöre, semmelyiket sem érdekelte. Ö most nyaral, és hagyják békén! A kompon találkoztunk véletlenül 2 magyarral, azok jó fejek voltak. A többi egyszerüen katasztrófa volt. A charteron a landoláskor tapsvihar. Kiakadtam töle. Visszafele a kifutó fele gurult a gép, egy pali elkezdett agressziv módon fenyegetözni, hogy a gép nem szállhat fel, mert hogy szerinte valaki nincs a gépen. A vezetö stev. közölte neki, hogyha nem hagyja azonnal abba, akkor a gép visszagurul, és átadják a hatóságoknak. Na ekkor elhallgatott. És ez csak az elsö ilyen tapasztalatom, amikor találkozom azokkal a magyarokkal, akiket valamilyen utazási iroda csödit össze.
A szlovákokról én is csak megerösíteni tudom, az itt leirtakat. Hihetetlenül bunkóak. Semmilyen idegen nyelven nem lehet velük kommunikálni, néha valóban elöfordult hogy szlovákul sem volt hajlandó érteni. Képtelenek még a mocskot is feltakarítani az utcáikról, olyan igénytelenek.