207i Creative Commons License 2004.08.25 0 0 195

Én nem akartam kétségbevonni senki képességeit, tapasztalatait. Elnézést kérek, nem akartalak megbántani. Azt kellett volna írnom, hogy ha nincsenek elvei a gyerekneveléssel kapcsolatban az embernek, akkor kaotikusan fogja nevelni a gyerekeit, nem lesz a gyerek számára kiismerhető a szülő lelki világa.

Egy percig sem gondoltam, hogy bárki közületek hanyag vagy rossz szülő lenne, hiszen akik még a "gyerekmentes" szabad perceiket is a gyereknevelésnek és az arról való vitának szentelik, azok valószínűleg profik, vagy azok akarnak lenni.

Más: Én abban látom a köztünk feszülő ellentétet, hogy én nem fogadom el, hogy a közösségi oktatás nélkül nem lehet lelkileg egészséges gyereket nevelni, míg az "ellentábor" azt állítja, hogy csak a közösségi oktatás nevel egészséges és szocializált egyedeket.

Én továbbra is tartom magam az eredeti elképzelésemhez, hogy a közösségi oktatás nem az egytlen helyes módszer, van létjogosultsága az otthonoktatásnak is.

Kérdés: Ki gondolja azt, hogy az otthonoktatásnak egészséges gyerek esetében nincs létjogosultsága? Ha így gondolod, kérlek, válaszolj a hozzászólásomra. Bár az eddigi hozzászólások sokat sejtetnek, de szeretnék világosan látni.

207i

Előzmény: Lovászi (188)