aranyviktor Creative Commons License 2004.08.24 0 0 175

kedves Isr!

az olvasható, hogy Jézus a 12 tanítványát küldte ki az általad idézett szavakkal

Való igaz, azonban a 12 tanítványnak meghagyta Jézus, hogy tegyenek tanítványává minden népet!    Mt.28.19. Menjetek el tehát, tegyetek tanítványommá minden népet.   Ebből az derül ki, hog Jézusnak szándéka volt, hogy hlála uátn a Vígasztaló segítségével, és tanítványai munkájával "minden nép" a tanítványa legyen. És "minden nép"  hirdesse az örömhírt, gyógyítson betegeket, támasszon fel halottakat.

Egy következő igében Jézus úgy fogalmaz, hogy "aki hisz".

Mk.16.17. Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak.

Ez alapján az ige alapján sajnos meg kell állapítani, hogy nincs, vagy alig van hit a Földön beleértve természetesen elsőként magamat is! Nem ismerek olyan embert, akit az Mk.16.17.-ben leírt jelek követnének.

Aki hisz és a Vígasztaló segítségét kéri, az - hogy megdícsőíttessék az Atya a Fiúban - Jézus segítségével  még nála nagyobb csodákat is képes lesz tenni, igéri Jézus.

Jn.14.12. ,,Bizony, bizony, mondom néktek: aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz. Mert én az Atyához megyek, és amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban; ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem.

Állíthatjuk-e eze ige alapján, hogy van egyvalaki is a Földön, aki hisz, és akinek Jézus  nevében mondott kérését  teljesíti az Atya, hogy megdicsőíttessék a Fiúban?

Avi

Előzmény: lsr (174)