Dr.W.Gy. Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1878
Ja, bár a Bene Gesserit dumák néha nagyon közehlyesek és engem eléggé a Jedi lovagokra emlékeztetnek. nekik voltak mindig nagy okosságaik. Nem tudom, volt-e róla már szó, de neketek mennyire tűnt fel a hasonlóság a Star Wars és a Dűne között? Ugye a Dűne a korábbi (kb. tíz évvel), tehát az nem lehet kérdés, hogy ki nyúlt le kit, ha már.
Szóval a Bene Gesserit számomra a tanácsával és a nagyasszonyokkal nagyon hajaz a jedikre. Okosságokat mondanak, tanítanak, iskolájuk van, valami erkölcsi felsőbbrendűséget sugároznak, varázsolnak (Hang) a Jedik meg az Erőt használják ugye.
A megváltó Paul lehetne Luke is, aki kitanulja és férfi Bene Gesserit lesz, különleges képességekkel. Ott van a lánytesója (Leia = Alia) is, ahsonló szerepben.
Stilgarról lerí, hogy ő Han Solo, Lando Calrissianak is találhatunk egy harcosabb frement vagy valami testőrt (Duncan), Császár = Uralkodó, Harkonnen báró = Darth Veder (aki ugye családtag is egyben). Obi wannak és Yodának ott van Thufir és Gurney, mint tanító. A birodalmi alakulatok itt nem fehér ruhások, de a sardaukarok pont ők, ahogy a felkelő lázadó csapatok emberei is megfelelnek a fremeneknek.
Nekem nagyon nagy volt a vonulat a kettő között.

Előzmény: Ellcrys (1877)