Corten! Csak most olvastam a másik írásodat, és ...
íme a kecsöp a'la ppmoni:
Vegyél marha sok paradicsomot, lehetőleg olyat, aminek kevés a leve és vastag a húsa
-Előzőleg készíts frissen szedett bazsalikomból (én vegyesen használok bíbort, egy "mezei" nagylevelű fajtát és almaillatút)olivaolajban bazsalikomolajat és friss oreganóból oreganóolajat. (Én ehhez frissen összeszabdalom, összekeverem és csak pár napig hagyom állni mielőtt leszűröm)-
Az olajakat tetszés szerint adagold - én kb. 3-szor annyi bazsalikomost használok, de csak azért, mert IMÁDOM - és apróra vágott vöröshagymát piríts rajta, mintha pörkölthöz készülődnél.
Ha majdnem megpirult, jó sok fokhagymát is adj hozzá, icipicire aprítva.
Húzd le a tűzről, és kutyuld hozzá a kipaszírozott, azaz héj és magmentes paradicsomot. Nagyon lassú tűznél főzögesd, mert odaég. Én a tetejére egy pároláshoz használható, lukakkal teli másik edényt teszek rá fedőnek, így nem tudja kidíszíteni a plafont olyan könnyen.
A végén ízesítsd ízlés szerint sóval, pici citromlével, ha nem volt elég savas a paradicsom, és, ha tényleg nagyon ragaszkodsz a boltias ízhez, akkor pici cukrot is kell bele tenni - én nem teszek, csak, ha a gyerekeknek csinálom.
Az adagolással talán nem voltam túl egzakt - de sajnos csak úgy "gondolomra" szoktam csinálni, ettől nem lesz kétszer egyforma.
(Pl. van a "társasági ketchup" ebbe alig kerül fokhagyma, vagy a "nem-túl-jó-a-gyomrom ketchup" ebbe meg vöröshagymából rakok kevesebbet.)
Jó étvágyat!