GURIGA
2004.08.21
|
|
0 0
399
|
Zsu, én se tudtam eddig túl sokat.
Csak annyit, hogy minden évben saját magról termeltem a jól bevált Sweet 100 parit.
Vagy 5 -6 éve próbálok más fajtákat is, amióta egyszer megkóstoltam valami érdekeset.
Mióta idehozott a kíváncsiság, én is akartam valamit nyújtani a topiknak.
Hiába hívják a tölünk 50 km-re levö Leamingtont a világ paradicsom-fövárosának, szerintem Corten, Frint, Kilgore többet tudnak a paradicsomról, és több fajtát ismernek, mint az egész Heinz müvek.
A környékbeli paradicsomtáblák hatalmasak, de nem sok látványosságot mutatnak.
Strapabíró, könnyen szedhetö (mexicoi munkaerövel, alacsony emberkék, még alacsonyabb bérek), jól szállítható.
Amit az üzletben veszünk, az üvegházban terem.
Nem nekem.
És mi a Zegészben a Pláne?
Az, hogy ma a kedvenc paradicsomoim egy PESTRÖL SZÁRMAZÓ, hosszú, paprika alakú teremtvény.
Most kezd csak érni, mert a május örök rekordot megdöntö esös volt.
Amíg a Sweet 100 héját nem gyözöm kiköpködni, ezt egyszerüen nem érzem. olyan zsenge. Viszont az elöbbi már három hete érik, és fog is még októberben is !
A héjától eltekintve az én eddigi tapasztalatom (és egyéni ízlésem) szerint
a Sweet 100 magasan a legpraktikusabb és legédesebb fajta egy amatörnek. Akár erkélyen, akár kertben. Leghamarabb érik, legtovább terem, a gyümölcse cseresznye nagyságtól pingpong labda méretig nöl. Ha ráharapsz, tartsd csukva a szádat, mert a bö leve két méterre is kifreccsen...
Ma esett egész nap, talán holnap teszek be képeket.
|
Előzmény: ZsuR (398)
|
|