CORTEN Creative Commons License 2004.08.20 0 0 394
Guriga, köszi a kimerítő korrepetációt. Az alap asszociáció sodort el. Kanada>Észak-Amerika>Északon hideg van>Guriga hóban szüreteli a paradicsomot.
Pedig nem.
Hát ezt csúnyán benéztem. Mentségemül szolgáljon, hogy Kanadán belüli pozíciódat nem konkretizáltam magamban.

PPMoni! Az első kritériumnak pl. a manitoba vagy a Dél-Amerikai Óriás Kopácsy is esetleg a bloody butcher is megfelel. A boltokban meg ugye rogyásig vannak különféle fajták amik különféle rezisztenciákra vannak nemesítve. Ha ezek küzül választasz nagy meglepi nem érhet, legfeljebb minimális ízbeli különbségek lehetnek. Viszont mivel valószínűleg talajban neveled még mindig messze jobb ízű lesz mint a bevásárlóközpontokban vagy nagyobb piacokon kapható piros golyók.
Féldetermináltat mondjuk meg végképp nem tudok csak hibridet pl. Tranzit és Partner. Az utóbbi szvsz már minden csak nem paradicsom. Tetszetős, de az íze alapján akár karalábénak is vélhetnénk.
Determináltak közül a Scotia (aranysárga) vagy a Roma (piros, hosszúkás aszalni is kiváló) a scotia ráadásul nagyon rövid tenyészidejű, csak kissé érzékeny az ingadozó vízadagokra.

Szóval milliónyi (na, jó olyan 30-40 állandóan kapható és vagy 800 beszerezhető) fajta áll rendelkezésedre. Kb. hány tövet tervezel ültetni?
Előzmény: GURIGA (392)