Macimedve!
Egy pályán vagyunk, ne harapj!
Bár azért én ammondó vagyok, hogy a grebbelés, ha precizen végzik, nem hoz roszabb eredményt, mint a jáccók olyan-amilyen hardveres hibajavitása.
Soundforgét kérem nem fikázni, a régebbi 4-es és 4.5-ös cd-architect pluginja pl a létező legjobb aóudiócédé szerkesztő és karcoló progija volt.
Az ezzel irt cédéknél sosem volt észlelhető a többi cd-író progival irt audiókra jellemző : pattog a szám végén és egyébb sirámok... Mert ugye eleve frame helyesen vágta meg az anyagot. No mind1.
Amúgy izlések, és pofonok...
Dinamika: az elméletileg rendelkezésre álló 90 dB-ből ugyan miért kell egy átlagban 40 dB-re komrimált szarságot produkálni, főleg úgy, hogy az esetek zömében a 4-8 kHz feletti spektrum zöme is veri a 0 dB-t?
Ez azután a szokásos feltekerem a basst, meg a treblét beállitás mellett eleve garantálja a toz hangzást....brrrr! (viszont "jó dögös")
Nézegettem pár népdal felvételt, érdekes: a csúcs az egész lemezen -6 db volt.
Hát hangosság érzete nem is volt az ember fiának, viszont egész tisztességesen szólalt meg.
(mindenféle zajkeverés nélkül!) Azt egyébként is a magam részéről "guminőnek" tartom. Senkinek sem sikerült még sima audió cédén produkálni egy jó Bolero-t.
a 24bites 96kHz-s technológia már alkalmasabb a feladatra.