VChris Creative Commons License 2004.08.17 0 0 1592
Köszi, én úgy érzem, hogy ez lesz a jó megoldás.

Keresgéltem a neten, de sehol nem találok olyan szoftvert, amivel TV tunerről lehetne capture-ölni AVI-ba, és jól testreszabható (elsősorban a felbontás).
Amik nekem vannak, azok vagy MPEG-1 vagy MPEG-2 formátumba rögzítenek. A Premiere viszont nem hajlandó a TV tuner kártyámról capture-ölni. A Studio tud, de ott meg csak teljes DV AVI-ba tudok rögzíteni. Márpedig vinyó szempontjából ha VHS-ről rögzítek, akkor felesleges a 720x576, bőven elegendő lenne a 352x576 (az 576 az alább említett okok miatt). Az AVI azért fontos, mert igazán hatékonyan a Premiere az AVI-val (tehát teljes frame-ekkel) tud dolgozni. Elbánik MPEG-2-vel is, csak azzal az a baj, hogy az nem teljes frames, hanem I-frame szerkezetű, vagyis az újrarenderelés során minőségveszteség lép fel.

VChris

ui.: bocs, ha gyakran digitális videofeldolgozással kapcsolatban is írok, mert ugye a topic címe digitális videókamerák, bár visszaolvasva is többször volt már szó videofeldolgozásról. De azt hiszem a kettő elég szorosan kapcsolódik egymáshoz.
Előzmény: shamandelon (1591)