Lovászi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 24

1. Kicsit el vagyunk szállva magunktól. Mert a magyar oktatás, ... (hangos melldöngetés következik)

Tőlem ugyan ezt soha sehol nem olvashattad, bár kötve hiszem, hogy az ebbe a topicba beírt hozzászólásaimon kívül bármit olvastál volna tőlem. Ez persze nem baj, csak nem szeretem, ha olyasmit tulajdonítanak nekem, amitől a falra mászok.

2. Ha ilyen jó a magyar oktatás:

- egyszer majd nagyon jó lehet az otthonoktatásunk is, ha a jó alapokra építjük fel.

És mik lennének azok a jó alapok? Van valamilyen konkrét elképzelésed?

- miért panaszkodik a szülő, gyerek, pedagógus?

Szvsz azért, mert pont őket nem kérdezik meg azok, akik mindenféle hülye reformokkal tönkre teszik még jobban azt, ami eddig sem volt tökéletes.

- miért csinálnak minden páros évben fejetlen reformokat? (politikát leszámítva)

Ezt talán tőlük kéne megkérdezni...

- miért alakul a sok alapítványi, magán egyházi meg tudjamisénmilyen iskola?

Mert igen jó biznisz is tud lenni. Meséljek?

3. Keringenek különféle mítoszok az amerikai oktatásról, amik leginkább az "urban legend" címszó alatt keresendők.

Nekem számtalan barátom él kint, sőt volt tanítványom is, akik egyöntetűen állítják, hogy az amcsi oktatás csapnivaló alsó és középszinten. (Nézz utána, hogy az amcsi egyetemek oktatói nagyrészt milyen származásúak!) Ja, igen, a barátaim is mind kint tanító egyetemi oktatók, vagy orvosok.

Előzmény: 207i (23)