Garp szerint Creative Commons License 2004.08.14 0 0 532

Hát, most aztán kiderült, hogy maradi vagyok, nem trendi és még ízlésem sincs. Akkor is, nekem ezeken a helyeken az tetszik, ami olyan fényes ... nagyon.

Fűtéscsöveken és hasonló helyeken nekem is tetszik az a selyemfényű dolog, de azokon a helyeken, ahol - mint pl. az ajtófélfa is - az ember gyakran meg is érinti azt a felületet, nekem jól esik az a szép fényes felület, ami tapintásra is olyan. Csillog-villog, egyáltalán nem régies és nem néz ki ócskának és lelakottnak, de pont így szeretem. Azok a matt festékek nekem is olyan "befejezetlenek", szerintem az egész "selyemfényű"-t a festékgyártók és a festők találhatták ki, mert csinálni és használni is ócsóbb és egyszerűbb.

Én még a pácolt felületeket is lakkozom aztán, bár azt nem mindig fényesre, ez igaz.

Ha már egyszer zománcoz az ember fia, akkor legyen az a zománc fényes, azért zománc, nem? Kiváncsi vagyok, mikor lesz majd trendi a mattfestés autókon is, mert akkor veszek egy legalább 15 éves opelt és azzal a világon én leszek a legtrendibb. Csak az a bökkenő, hogy utálni fogom, míg csak meg lesz.

Miért baj az, ha a dolgok szépen ragyognak? Attól, hogy fényes, még nem lesz műanyag. Nekem ez a minimál is olyan, hogy utálom a túlbútorozott, agyoncsicsázott lakásokat, de a minimál azért már túlságosan a ló túloldala. Rideg, sivár-kopár, idegen. Mennék kifelé belőle, ahogy csak lehet. Mindig eszembe jut az Ember Tragédiája Falanszter-szín, amikor szegény művészkém még azért is büntetést kap, ha faragást találna a szék lábán csinálni. :(

Szerintem a lakásban legyen elég tér, benne kellemesen míves bútorok, lehetőleg fából. A kárpitok legyenek szépek, érdekesek és visszafogottan színesek. Legyenek igazi képek, igazi keretben és legyenek kerámiák és fa- és esetleg bőr dísztárgyak. Legyen virág és a padló lehetőleg fa, vagy ahol nagyon muszáj, barátságosan tarka járócsempe. Linó és laminát és padlószőnyeg sose. A szőnyeg a fapadlón legyen egyszerű, rusztikus és természetes. És legyen sok könyv, barátságos megvilágítás és sok levegő. És ne legyen egyetlen TV se. És műanyagok is csak max. a spajzban és a konyhában, ahol tényleg muszáj.

Na. És az is kiderült, hogy túl sokat beszélek. :(