Muntanitz Creative Commons License 2004.08.13 0 0 706

A Sopron szerintem jóval erősebb annál, mint amit a múlt heti sima 3-0-ás veresége mutat, de ha valamikor, akkor most meglephetnénk őket. 2-1-es győzelmet szimatolok, remélem, bejön ez is!

Némi vitát váltott ki az utóbbi időnkben a stadionunk befogadóképessége. Nos, vettem a fáradságot, és fényképek segítségével utánaszámoltam a dolgoknak. Ennek alapján a következőkre jutottam:

- a nagylelátó hat szektorra oszlik, melyek férőhelyszáma a következő:

"A" szektor: 409 ülőhely

"B" szektor: 404 ülőhely

"C" szektor: 575 ülőhely

"D" szektor: 575 ülőhely

"E" szektor: 591 ülőhely

"F" szektor: erről nem volt teljes fényképem, kb. 400 ülőhely van

összesen tehát a nagylelátón kb. 2950 ülőhely van.

- az északi lelátó három szektorra oszlik, ebből a két szélsőben 296 ülőhely van (a Vasas-szurkolók is egy ilyenben voltak elhelyezve, s mivel meccs közben elég fullosnak tűnt a szektoruk, nagyjából 300 körüli létszámban lehettek lent nálunk), a  középsőben pedig 606 ülőhely van, a déli lelátón tehát egészében 1198 ülőhely áll rendelkezésre

- a klubház felőli oldalt nem tudtam pontosan megszámolni, itt kb. 250 ülőhely lehet.

Összesen tehát 2950+1200+250, azaz 4400 ülőhely van a stadionban.

A déli lelátó állóhelyes, ide hevenyészett számítás szerint maximum 2500 néző tud bezsúfolódni, tehát a stadion maximális befogadóképessége nagyjából 6900 fő körül van.

Remélem, jó eredményt érünk el Sopronban, és az Újpest ellen megtelik a Gödör!   

Előzmény: kaposvari (705)