Szia sfbukfenc!
A Szeged-Szabadka-Eszék-Sarajevo-Mostar vonalon mennénk, és csak hazafelé gondoltam az általad említett útvonalat választani. Nem tudom, nekem az ismerőseim, akik mostanában arra jártak, azt mondták, hogy jók az utak...Másrészt nagyon szeretném látni Sarajevot és az újjáépített mostari hidat.
MÁS: Ígértem, hogy röviden én is beszámolok az új autóról: mint már egyszer írtam, június 10-én rendeltem meg Domit (Domokos lett ugyanis a becsuletes neve), akkor július 29-re ígérték, ami később július 30-ra változott. 3 extrát kértem, emiatt egyenesen a gyárból jött (ABS+oldalsó légzsák+elektromos és fűthető külső tükrök).Ez a szállítási határidő volt, ami után még kb. 1 hét, mondták, a forgalomba helyezési ügyintézés. Ehhez képest már július 23-án rámcsörögtek, hogy megjött, itt van, mehetek megkötni a szerződést, és ha minden jól megy, 30-án tényleg átvehetem.
Pár nap késés után aug. 4-én délután 4-kor vehettem át a gyönyörű fehér színű Thaliát.
Korrekt volt a kereskedő, kapásból adta a Járműkísérő lapot, átnéztük az autót, és ami a legnagyobb meglepetés volt számomra, hogy a pár napos késésért cserébe gratis kaptam egy Dipol változárat. Nagyon megörültem neki, mert így nyugodtan vágok neki a horvát tengerpartnak, riasztót ugyanis 'majd csak később' szereltetek bele.
Az első utam természetesen a benzinkuthoz vezetett, és mint kiderült, 9,6 l benzin volt benne, a figyelmeztető jelzés világítása mellett. Átvételkor 9-nél állt a kilométeróra.
Egyetlen dolgot nem tudtam egyből megszokni, az irányjelző csipogását: olyan, mint egy időzített bomba ketyegése :) Azóta már megszoktam, szinte észre se veszem. Nálatok is ilyen könnyen ment?
A motorháztető alatt nálam sincs hang-/hőszigetelő filc, és GY GT2 gumik futnak a kerekeken. És valóban, az elektromosan állítható tükrökhöz jár a külső hőmérsékletkijelző, noha a felszereltségi listában nem rendelhető elemként szerepel.
Röviden ennyi, azóta kb. 450 km-t hajtottam bele (a Szigetre nem vittem magammal), és immár 2 fehér Thalia áll lent a parkolóban, hétvégenként kiegészítve egy harmadik királykékkel. Kicseréltem az ingyenreklámos rendszámtáblakereteket felirat nélküliekre, és szépen levettem a kereskedő matricáit is. Nem hagytak nyomot, szakadás nélkül távoztak. :)
Itt egy kép róla 1 napos korában. :)