roobi2 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 1539

VChris!

Bármilyen állványt tudsz venni (Média markt, stb) aluminium lábbal és műanyag szerkezettel ( Hama, Edixa, stb..) kb. 12-18 ezer között.  Ezek mindegyike csak állókép készítésre alkalmas - ha mozdulatlan a kamera- de egy mozgás felvételére, nyomonkövetésére alkalmatlan, akkor inkább kézből csináld.

Nekem van egy Edixa S-200-as majdnem a legnagyobb méretü és kívülről elég masszív darabnak tűnik.  Fotózásra kitűnő de videózásra alkalmatlan a müanyag szorítók miatt. Vagy szorul vagy teljesen old és nincs benne csillapítás. (Fluid) Ezen az állványon a fej gyárilag rajta van, szinte egybeöntve nem is lehet róla leszedni.

Az ennél jobb Manfrottó kiegészítők variálhatók mert megválaszthatod az állvány típusát ( nagy vagy light ) és hozzás a fejeket a szerint, hogy mire van pénzed és szükséged.

Én nem akarlak rábeszélni mert sokan videóznak statív nélkül és nem is feltétlenül muszáj, de én a saját tapasztalataimat írtam le. Én így szeretem , nekem ez vált be.

Persze ez a video dolog sok pénzbe kerül és valahol meg kell húzni a határt, ahonnan már nem terjeszkedsz tovább, mert különben határtalan a fejlődés/vásárlás!!! :-)

üdv: roobi

Előzmény: VChris (1534)