Zeki:
Bár én roobi2-vel értek egyet 100%-os mértékben, de én azt gondolom, hogy ezen nem fogunk összeveszni. Én hosszan leírtam, hogy én miért gondolom így, miért csinálom így, szerintem abban sincs semmi kivetnivaló, mint ahogy abban sem, ahogyan te gondolod. Nem vagyunk egyformák. A lényeg, hogy mindenki örömét lelje abban amit csinál; ki ebben, ki abban.
Más: A DV-codec kérdésemre nincs valakinek ötlete? Mert mielőtt tovább nyomoznék, ennek szeretnék utána járni.
Még más: Ma végre volt időm, és kimentem a közeli tóhoz, és a tóparton meg a mellette lévő parkerdőben forgattam egy 20 perces filmet. Hát visszanézve látja igazán az ember, hogy mennyi hibát követ el. Nagyon sokszor túl gyorsak a svenkelések, sokat csináltam auto expozícióval, de kísérletezgettem sokat a spotmeterrel is. Néha egész jó lett, néha az auto üzemmód lett a jobb. Utólag jutott csak eszembe, hogy a program AE módokkal nem is próbálkoztam. De azért sikerült egész jó kis felvételeket is csinálnom. Csak amíg nem igazán jó a DV capture, addig nem fogok nekiállni szerkeszteni, vágni, pedig már nagyon vágyok erre, hogy elkészíthessem első természetfilmemet.
Volt egy nagyon szép szitakötő, ami elég sokáig egy helyben volt, ezért jól lehetett filmezni, csak sajnos az autofókusz nem működött, mert állandóan a háttérben lévő bokrokra, fákra fókuszált, úgyhogy jött a manuálfókusz. Hát nem egyszerű, mert ahhoz, hogy jól lássam, hogy éles-e, rá kell zoomolni, és ugye közben nyomogatni az LCD-t úgy, hogy ne mozogjon el a kamera. Ez sem volt egyszerű, de azért erről is sikerült egy két jó snittet készíteni.
Hát van még mit tanulnom, de nagyon élvezetes dolog ez.
Ja, és ma jöttem rá, hogy bizony jó dolog is lenne egy videoállvány. Megvan a következő beruházás...
Ugye nem OFF-topic, hogy ilyeneket írok? Mert a topic címe digitális videokamerák, de ha úgy gondoljátok, hogy az ilyen élményeimet tartsam magamban, akkor megkímélek mindenkit.
VChris