A Vegasra kollegáim között is sokan esküsznek nagyon jó progi. Én Premier Pro párti vagyok nekem nagyon bejon a tipikus adobe kezelő felület. Már a Photoshopnál is tetszett. Én szeretem ha az igényeimnek megfelelő bonyolultságú dolgokat is meg lehet csinálni vele. Speciális 3D-s effktekhez akár az After effektet is segítségül hívom.
Zekivel ellentétben én kifejezetten célzottan vágott rövidfilmekben gondolkodom.
Amikor forgatok egy nyaraláson mondjuk 2x60 percet és meg szeretném mutatni élményeinket a családnak, barátoknak, akkor látom, hogy a 20-ik perc után lankad a figyelmük és unják. Ami nekem érdekesnek tűnik az nekik unalom. Szeretem amikor egy-egy ilyen utifilmet vagy mást bőven elég csak odaadnom CD-n a barátoknak és amikor megnézik akkor élmény számukra is. Nem kell közben órákig magyarázni pillanatállj közben a történéseket. Nem beszélve arról, hogy egy-két snittet rosszul vesz fel az ember , ismétli , stb.. ami marha unalmas. Ezért már a forgatásnál úgy feszem fel a képeket, hogy nagyjából összeáll a fejemben a kész film. Nem lesz ettől zanzásított és nem is hagyok ki belőle semmit, egyszerüen a képek helyes sorrendje végigvezeti a nézőt a filmen, (dramaturgia) ezáltal élvezhetővé téve azt.
A narráció, feliratok, zenei hangulatok erősítik és érthetővé teszik számukra a filmecskét. Ha több év múlva megnézem én sem vagyok kíváncsi két óra hoszzú , rossz snittekkel teli nyúlós masszára, inkább szívesebben nézem a hangulatos filmecskét. Ha valami nagyon akciódús akkor max. 30 perc, de inkább 6-10 perces mozikat csinálok.
roobi