Jajca Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1479

Hali VChris!

Megértelek a bosszúságot illetően, bár nekem ilyen jellegűben nem volt részem. A Pana GS 120-assal nincsenek ilyen gondjaim. Azt viszont tudom, hogy a Panához adott Pana DV codecet valaki már egy topicban dícsérte.

A szerkesztést illetően engem is a régi videóink digitalizálása fogott meg, ugyan én csak egy Leadtek capture kártyát használok, nincs tv tuner kártyám. A DV-hez viszont vettem FireWire kártyát, ahhoz azt használom.

A DV felvételeimmel az alábbiakat "művelem":

- capture Ulead Videostudio 7.0-val, scene selection-nal (snittekre szedi az anyagot)

- Canopus Procoder-rel átkódolás mpeg2-be és a hangot wav-ba (VBR 8000, max. 9500)

- Ulead Videostudio-val szerkesztés (menű, áttűnések, fényképek, feliratok, háttérzene, alámondás stb.), majd DVD-RW-re kiírás.

- Ha mindenkinek tetszik a családban, akkor DVD-R, ha nem akkor további munka.

Biztosan vannak ennél sokkal ügyesebbek, sokkal jobbak, a topicokat olvasva nagy guruk is ebben a témában. Nekem ez bejött, és a minősége is tökéletes, mintha csak a felvett szalagot nézném.

Nagy tapasztalatom a DV-vel nincs még, hiszen csak a nyaralásunkról készült videót csináltam meg így, ami egy 60 perces kazi + kb. 200 digitális kép szerkesztése volt. Én egyébként nagyon élveztem!! Jobban mint a VHS és Hi8 szerkesztéseit. A minősége tökéletes, egyáltalán nem vettem észre azokat a dolgokat, amit Te leírtál!

Van még a gépemen több snitt is, de azokat még nem írtam ki, mivel még nincs meg a legalább egy órányi anyag. Viszont a korábbi VHS és Hi8-as felvételeimmel már 15 DVD lemez tele van. És még nincs meg az összes!

Üdv.: Jajca

Előzmény: VChris (1478)