Candyike Creative Commons License 2004.08.11 0 0 650
Szia Kvittim1!A Miramar Djerba Hotel kb. 20 percre van a reptértől.Ha később értek oda,mint 21.00 óra (és valószínű később fogtok),akkor ne izguljatok,mert az az első, hogy szólnak a recepción,hogy menjetek vacsorázni,mert megvárnak mindig mindenkit vele.Aztán a bejelentkezés nem egyszerű de a reptéren a Kartago ad hozzá magyarázatot.Ha azzal megvagytok,akkor már kapjátok is a kulcsot,amihez adnak egy kártyát és azon szerepel a nevetek és a szobaszámotok,amit másnap vigyetek a reggelihez,mert a pincérek fogják kérni.A hotel 2 szintes,van ahol állítólag elég hangos a légkondi.Nekünk nagy szerencsénk volt,mert mikor megkaptuk a szobát,akkor már rögtön kiderült,hogy nem jó a légkondi.Olyan meleget fújt,hogy dölt rólunk a víz.Így hát mentem vissza a recepcióra szólni,hogy megbolondulunk a melegtől.Kijöttek megnézni (éjjel 1 óra volt) és rögtön adtak egy másik szobát,ahol digitális, kitűnő,nagyon halk légkondi volt.A szobák viszonylag tágasak,ahogy már írtam tv nincs bennük,ezt csak amiatt írom,hogy ha gyerekkel mentek.Mert volt egy pár,ahol a kisfiúnak hoztak Playstaisont,hogy majd fog játszani.A szobák tisztasága szerintem kifogástalan.Mindennap felmosnak,beágyaznak,kiviszik a szemetet.Még virágszirmokkal is teleszórták az ágyat.A törölközőket is gyakran cserélték.Én ilyen csótányokkal nem találkoztam a 11 nap alatt.Talán egyszer láttam egy gyíkot a kapuban de volt olyan,aki azt mondta,hogy az erkélyükön van pár hangya.Ezenkívül más tényleg nem volt.A part nincsen messze egy 5 perces sétával elérhető.Mivel szabadstrand ezért fürdőlepedőt nem adnak,azt hogy a szállodait ki lehet-e vinni azt nem tudom de ahogy elnéztem mindenki a saját törülközőit vitte le.Ágyak ki vannak rakva és ilyen kis kunyhók vannak lent.De csak a sárga színű alá lehet ülni(aminek sárga a rúdja),mert az a Miramar Djerbáé.A fehér az a Les Dunes Hotelé és azok 3 dínárt kérnek érte.Ott a parton tudtok enni is,mert a Hotelnak van egy snack bárja. Mi inkább a szálloda bárjában ettünk ebédre v.mit,a medence mellett. A kaja szerintem nagyon jó.Mi meg voltunk elégedve úgy a mennyiséggel,mint a minőséggel.Igaz a reggeli tényleg nem változatos,mert mind a 11 napig ugyanaz de legalább van miből választani.Vannak gabonapelyhek,kávé,tea,narancslé,olyan hosszú francia kenyér,mellette püspökkenyér,palacsinta,kis briós,diós csiga,sajtos croassaint,paradicsom,párizsi,valami szószok,meg tojás. A vacsora az már változatosabb.Van egy féle leves,6-7 féle saláta.Másodiknak is 5-6 féle van(általában spagetti,rizs valamilyen formában mindig van).Desszertnek pedig sárga és görögdinnye és 2-3 féle süti van,amit mindig egy emberke szeletel és ad de ha többször mész,akkor többször is lehet kérni. A szállodában lehet ping-pongozni és 1 dínárért biliárdozni.Nagyok jók az esti műsorok,az animátorok.Esténként éjfélig hangos csak a zene,utána már kikapcsolják.Az úszómedencét csak reggel 8-tól este 7-ig lehet használni.Gondolom azért,mert a vacsorát kint tálalják.Ja,igen reggeli 6-10-ig van,vacsora 19-21-ig. A személyzet nagyon kedves,a pincérek,a recepciós.Akárhányszor meglátnak az az első,hogy How are you vagy Wie geht's? Vásárolni a szállodától jobbra tudtok,ott van egy supermarket,ami egészen olcsó,az is kb. egy 5-10 perces séta.Hát,azt hiszem mindent megpróbáltam leírni,ami csak az eszembe jutott.A hotelben magyarok,csehek,lengyelek és nagyon kevés francia van. Ja igen,annyi van kiírva a tetejére,hogy Mirama Hotel,az R lemaradt de ez nem gond. Sőt,azt lehet mondani,hogy semmivel nem volt gond.Én nagyon megszerettem a Miramar Djerbát.Már akár holnap visszamennék.Remélem neketek is fog tetszeni és jól érzitek majd magatokat.Üdv:Candy
Előzmény: kvittim1 (648)