ds9 Creative Commons License 1999.06.02 0 0 848
Hello mindenki, meg mindig innen Floridabol.
Eddig 4-szer abszolvaltam a film megtekinteset es New Yorkben tervezem meg egyszer a Ziegfieldben is megnezni mert az nagyon jol szol ( ott vannak altalaban az excluziv bemutatok is ).

Ngy oromomre a SW kevesbb mint 13 nap alatt elerte a 200 millio dollaros bevetelt es evvel megint rekordot dontott.A rekordot eddig az Independence Day tartotta 20 vagy 30 nappal ( kulonbozo forrasok mas-mast irnak ).
A film a masodik heten kevesebb forgalomesest szenvedett el, mint barmilyen film eddig a filmtortenelemben.
Tehat hajra George Lucas, menjunk csak a Titanic utan.
Junius 19-et jeloltek ki a SW rajongok itt az USA-ban a SW day-nek amikor a rajongok majd elmennek es megdobjak a beveteleket, hogy elsullyesszek a hajot.

Szerintem egyebkent a film kib@szott jo, ez sajnos kepernyon nem biztos, hogy kijon, de nagyon ritkan nezek meg egy filmet 6 nap alatt 4-szer ( mondjuk soha ).
Tehat csak annyi kell, hogy szeretni kell a SW-t es nagy baj nem lehet, ma reggel a Regis and Kathy Lee reggeli talk show-ban , be lehetett faxolni, hogy ki utalja es ki nem Jar Jar Binks-et 10-17 lett az eredmeny az utalat javara, de szerintem a leny ( majdnem palit irtam ) nem annyira zavaro, ha az ember elore tudja, hogy milyen idiota.
A kiejtese egyebkent csapnivalo, " Weesa all sinking and no power.Whena yousa thinking we are in trouble?", "Ye gods, whatta meesa sayin'?".

Na mindegy.

Egy ket erdekesseg a filmrol amit a napokban olvastam illetve lattam.

- a filmben nincs szereplo rendelve Darth Sidious szemelye melle, sot nem is szerepel ilyen szereplo, a mai nap Rick McCallum lenyilatkozta azt amit wegyebkent sokan sejtettunk mar eddig is es akik lattak a filmet biztosak is benne, hogy ki is o valojaban.
- az utolso jelenetek egyikeben Jar Jar fellok egy robotot aminek a hatuljan a 1138 szam szerepel ami Lucas 1970-es THX 1138 cimu filmjere utalas ( lattam tenyleg benne van )
- a galaktikus szenatus jelenetben miutan Queen Amidala bejelenti a bizalmatlansagot a bal also sarokban E.T. es tarsai ugralnak ( tenyleg lattam )
- a film legvegen amikor mar lefutott a teljes stablista Darth Vader legzese halhato ( na ennek orult legjobban a mozi szemelyzete mert nem tudtak miattam takaritani, mert ezt meg kellett hallgatnom, termeszetesen )
- Ewan McGregor a fenyszablyas jelenetek kozben a fenyszsablyat utanzo hangokat hallatott ( mint sokan masok ) es ezt az utomunkalatok soran ki kellet szedni a hangsavrol.
- amikor Palpatine leszall a Naboo-ra, a testorei nagyon hasonlitanak a kesobbi csaszari testorokre, csak itt a ruhajuk kek( ott piros ) es az arcukat nem fedi teljes maszk.