sínek. abban mindenképp igazatok van, hogy a sín nem bicikliút. én sem szeretnék körbemenni a 4es-6os vonalán, vagy iyesmi. De az ellen mi a kifogás, hogy pl egy járdaszigetet a sínek felől kerüljek? Vagy, hogy a két kisutca közötti 30 méteres szakaszon ott menjek? Az alatt nem jön mentő, ha jönne, azt meghallanám, még mielőtt a sínekre megyek.
a piros látom nagy tabu. de... :) te is mondod, hogy "annyira elterjedt, hogy félelmetes". valóban, a gyalogosok nagyrésze, a bringások mondjuk fele csak tájékozódási pontként használja a lámpát. És mégis, ennek ellenére csak vonatbalesetek híradásaiban szerepel a "fénysorompó tilos jelzése ellenére..." szállóige, a városban ebből nincs gond.
írod: elgondolkodtató, ha az anyuka rángatja pirosba a lányát. el is gondolkodtam, és arra a következtetésre jutottam, hogy ha az az anyuka a legféltettebb kincsét viszi valahova, akkor ott nincsen semmilyen veszély! Ahol gyakran megvan a lehetőség rá, hogy a gyalogos vagy biciklis belemenjen a pirosba, ott az a piros felesleges, vagy rosszkor van, és végülis tényleg csak szivat mindenkit.